ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση θέλει να ελέγξει τις Ανεξάρτητες Αρχές

Κ. Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση θέλει να ελέγξει τις Ανεξάρτητες Αρχές
EUROKINISSI

Με την ηγεσία του Αρείου Πάγου συναντήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος αύριο θα επισκεφθεί το Συμβούλιο της Επικρατείας στο πλαίσιο επαφών του με τους επικεφαλείς των Ανώτατων Δικαστηρίων της χώρας.

H Πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου υποδεχόμενη τον κ. Μητσοτάκη επεσήμανε πως είναι η πρώτη φορά που ο προεδρος της αξιωματικής αντιπολιτευσης επισκεπτεται τον Άρειο Πάγο και αυτό , όπως είπε , δείχνει σαφώς το ενδιαφέρον για το θεσμό της δικαιοσύνης και την ομαλή λειτουργία δικαιοσυνης. Από την πλευρά του ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως είναι φυσικό να υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για λειτουργία δικαιοσύνης και απόλυτη θεσμική κατοχύρωση της, επισημαίνοντας την ανησυχία του για τις καθυστερήσεις που παρουσιάζονται στην απονομή της ενώ όσον αφορά την ανεξαρτησία της δήλωσε πως πρέπει να υπάρχει υπάρχει ευρύτερη διακομματική συμφωνια και να στηρίζεται η δικαιοσύνη με κάθε τρόπο. Μάλιστα ο κ. Μητσοτάκης στη συνάντησή του με την κα Κουτζαμάνη , την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, επεσήμανε και πάλι τις καθυστερήσεις στην απονομή της δικαιοσύνης φέρνοντας ως παράδειγμα την πρόσφατη αποφυλάκιση Ρουπακιά που όπως είπε προκάλεσε την κοινωνία

.Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΤΑΡ χθες το βράδυ, ο Πρόεδρος της ΝΔ εξαπέλυσε επίθεση κατά της κυβέρνησης και ανεβάζοντας τους τόνους σε προσωπικό επίπεδο κατά του Πρωθυπουργού ξεκαθάρισε πως δεν εμπιστεύεται τον Αλέξη Τσίπρα, κατηγορώντας την κυβέρνηση πως επιθυμεί να εφαρμόσει ένα παράλληλο πρόγραμμα άλωσης του κράτους, χειραγώγησης των αρχών και παρεμβάσεων στη Δικαιοσύνη.

Ο κ. Μητσοτάκης έκοψε κάθε συζήτηση για ενδεχόμενη συμμετοχή της ΝΔ σε μια οικουμενική κυβέρνηση, διευκρινίζοντας πως μεταξύ οικουμενικής ή εκλογών επιλέγει τις εκλογές. Τόνισε πάντως, πως πως ο ίδιος δεν ζητά προσφυγή στις κάλπες και πως δεν προτίθεται να τις προκαλέσει.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ προέταξε την ανάγκη να υπάρξει εθνική συννενόηση στα μεγάλα εθνικά ζητήματα και κυρίως στο προσφυγικό και δεσμεύτηκε πως σε αυτά τα ζητήματα δεν θα κινηθεί με γνώμονα το μικροπολιτικό συμφέρον.

Αναφερόμενος στο ασφαλιστικό, ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε πως η κυβέρνηση δεν έχει ακόμα απαντήσει στις προτάσεις που κατέθεσε στη Βουλή για το θέμα, τονίζοντας ότι η ΝΔ θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο της κυβέρνησης, άφησε όμως ανοικτό το ενδεχόμενο να ψηφίσει επιμέρους διατάξεις.

Αναφερόμενος στις κινητοποιήσεις των αγροτών, ο Πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε την πάγια θέση του πως δεν στηρίζει τις ακραίες μορφές κινητοποιήσεων όπως έκανε κατά το παρελθόν ο Αλέξης Τσίπρας, υποστήριξε όμως πως οι αγρότες έχουν δίκιο να διαμαρτύρονται.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συνεχίσει τις επόμενες μέρες και τις επαφές του με κοινωνικές ομάδες και παραγωγικούς και θεσμικούς φορείς, επαφές που ξεκίνησε από χθες με τις συναντήσεις που είχε με τους αγρότες αλλά και τα στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ