ΚΟΣΜΟΣ

Εκτροχιασμός τρένου με θύματα στην Ολλανδία

Εκτροχιασμός τρένου με θύματα στην Ολλανδία
Το τρένο που εκτροχιάστηκε στην ολλανδική πόλη Ντάλφσεν EPA/ VINCENT JANNINK

Ένας νεκρός και επτά τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός από τον εκτροχιασμό ενός επιβατικού τρένου στην Ολλανδία.

Το δυστύχημα έγινε το πρωί της Τρίτης στην περιοχή Ντάλφσεν, 120 χιλιόμετρα ανατολικά του Άμστερνταμ, με τον δήμαρχο της πόλης Χαν Νότεν, να κάνει λόγο για έναν νεκρό και επτά τραυματίες, μιλώντας στα τοπικά μέσα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το τρένο προσέκρουσε σε αυτοκινούμενο ανυψωτικό τηλεσκοπικό μηχάνημα, προκαλώντας τον θάνατο του μηχανοδηγού και τον τραυματισμό επτά επιβατών.

Ο οδηγός του ανυψωτικού μηχανήματος, ο οποίος κατάφερε να πηδήσει έξω πριν από τη σύγκρουση, συνελήφθη και ανακρίνεται από την αστυνομία, ενώ για το δυστύχημα διεξάγεται ποινική έρευνα. Οι λόγοι της παρουσίας του μηχανήματος πάνω στη σιδηροδρομική γραμμή δεν έχουν ακόμη εξακριβωθεί.

Ο δήμαρχος Χαν Νότεν επιβεβαίωσε στο ολλανδικό ραδιοφωνικό δίκτυο NOS ότι νεκρός είναι ο μηχανοδηγός της αμαξοστοιχίας. Δύο τραυματίες διακομίστηκαν στο νοσοκομείο, πέντε έλαβαν επί τόπου τις πρώτες βοήθειες.

"Η σύγκρουση ήταν βίαιη", πρόσθεσε ο δήμαρχος υπογραμμίζοντας ότι η αμαξοστοιχία είχε αναπτύξει πλήρη ταχύτητα όταν συγκρούσθηκε με το αυτοκινούμενο μηχάνημα, το οποίο διέσχιζε τη σιδηροδρομική γραμμή από φυλασσόμενη διάβαση.

Η αμαξοστοιχία που αποτελείτο από τέσσερα βαγόνια πραγματοποιούσε το δρομολόγιο μεταξύ των πόλεων Ζβόλε και Εμεν στη βορειοανατολική Ολλανδία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ