ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Να προσληφθούν στην ΕΡΤ όσοι χάσουν τη δουλειά τους στα ΜΜΕ που θα κλείσουν, ζητά ο Αντωνιάδης

Να προσληφθούν στην ΕΡΤ όσοι χάσουν τη δουλειά τους στα ΜΜΕ που θα κλείσουν, ζητά ο Αντωνιάδης
EUROKINISSI

Μέριμνα για τους εργαζόμενους στα ιδιωτικά ΜΜΕ που θα βρεθούν στο δρόμο μετά το λουκέτο που θα μπει στους τηλεοπτικούς σταθμούς, ζητά ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Αντωνιάδης, προτείνοντας την πρόσληψή τους στην ΕΡΤ.

Με ερώτηση προς τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά που κατέθεσε στη Βουλή, ο Γιάννης Αντωνιάδης αναφέρει ότι 3.000 εργαζόμενοι σύμφωνα με τα στοιχεία της κυβέρνησης και 15.000 με βάση τα στοιχεία των τηλεοπτικών σταθμών, θα βρεθούν εν μια νυκτί στο δρόμο.

«Είναι δεδομένο πως μια λάθος και «άρρωστη» κατάσταση δεν την αντιμετωπίζεις με λάθος και «άρρωστο» τρόπο. Και ο τελευταίος πολίτης γνωρίζει ότι όσο πιο πολύ κλείνει το σύστημα και δημιουργούνται μονοπωλιακές καταστάσεις, τόσο αυξάνει η διαπλοκή», υποστηρίζει και ρωτά τον υπουργό Επικρατείας εάν θα επαναπροσλάβει τους εργαζόμενους των ΜΜΕ στην ΕΡΤ, «μήπως και αυξηθεί η ποιότητα της ενημέρωσης και η βυθισμένη τηλεθέαση ή αυτοί θεωρούνται πολίτες β’ κατηγορίας».

Την ίδια ώρα, ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος με ερώτησή του προς τον Νίκο Παππά ζητά την αξιολόγηση της ΕΡΤ Α.Ε., τόσο στον τομέα της τηλεθέασης, όσο και στον τομέα των διαφημιστικών εσόδων.

Επικαλείται μάλιστα, στοιχεία που έδωσε ο ίδιος ο υπουργός Επικρατείας, σύμφωνα με τα οποία το μερίδιο τηλεθέασης της ΕΡΤ1 και ΕΡΤ2 είναι πολύ μικρό (μόλις 3,6% και 1% αντίστοιχα), τα διαφημιστικά έσοδα της ΕΡΤ Α.Ε. για το 2015 αμελητέα (μόλις 3.282.438,27 ευρώ επί συνόλου 329.061.000 ευρώ για όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς), καθώς και ότι για το επτάμηνο Ιουνίου-Δεκεμβρίου 2015 κατεβλήθησαν υπερωρίες ύψους 320.000 ευρώ στους 2.269 υπαλλήλους και 32 μουσικούς της ΕΡΤ για να σχολιάσει οτι οι προσδοκίες που δημιουργήθηκαν με τις σχετικές "κυβερνητικές τυμπανοκρουσίες" – δεν ανταποκρίθηκε στις ανάγκες του ελληνικού τηλεοπτικού κοινού, ούτε ως προς την ενημέρωση ούτε ως προς την ψυχαγωγία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ