ΕΛΛΑΔΑ

Τα ευρήματα των αρχών από τις έρευνες στα σπίτια του κυκλώματος εκβιαστών

Τα ευρήματα των αρχών από τις έρευνες στα σπίτια του κυκλώματος εκβιαστών

Ποικίλα είναι τα ευρήματα από τις έρευνες στις οικίες και τους επαγγελματικούς χώρους των συλληφθέντων του φερόμενου ως κυκλώματος δημοσιογράφων-εκβιαστών που πραγματοποίησαν οι αστυνομικές αρχές.

Σε αυτές βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα χρηματικά ποσά των (30.495) δολαρίων Η.Π.Α. και (5.830) ευρώ, δεκαέξι (16) φυσίγγια, γεμιστήρας και δύο (2) θήκες πιστολιών καθώς και πλήθος ηλεκτρονικών υπολογιστών, συσκευών αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων, μπλοκ τιμολογίων, τραπεζικών εμβασμάτων και καταστάσεων με ονόματα και χρηματικά ποσά.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, στην υπόθεση εμπλέκονται τρεις ημεδαποί και συγκεκριμένα 42χρονος εκδότης - ιδιοκτήτης Μ.Μ.Ε. (έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου) και δύο δημοσιογράφοι ηλικίας 35 και 50 ετών.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της εκβίασης, της δωροδοκίας και της παράβασης του νόμου περί νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Στο πλαίσιο της έρευνας, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία των παραπάνω εμπλεκόμενων δραστών, οι οποίοι κατηγορούνται ότι, αφού προσέγγιζαν φυσικά πρόσωπα, Δ.Ε.Κ.Ο., επιχειρήσεις και Πιστωτικά Ιδρύματα, απαιτούσαν διάφορα χρηματικά ποσά για καταχώρηση διαφημίσεων σε Μ.Μ.Ε. που διατηρούσαν οι ίδιοι, εκβιάζοντας ότι σε αντίθετη περίπτωση θα αναρτούσαν αρνητικά και συκοφαντικά άρθρα σε βάρος τους.

Τα τρία μέλη της ομάδας συνελήφθησαν το πρωί της Δευτέρας, στο κέντρο της Αθήνας και στη Βάρη, μετά από κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό του 42χρονου, χρηματικού ποσού, που αποτελεί προϊόν εκβίασης.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος παρέπεμψε την υπόθεση σε κύρια ανάκριση.

Διαβάστε επίσης:

Στον εισαγγελέα οδηγούνται ο εκδότης και οι δημοσιογράφοι που κατηγορούνται για εκβιασμό

ΔΗΜΟΦΙΛΗ