ΕΛΛΑΔΑ

Σύλληψη εκδότη και δημοσιογράφων για εκβιασμούς: Γιατί κατηγορούνται

Σύλληψη εκδότη και δημοσιογράφων για εκβιασμούς: Γιατί κατηγορούνται
EUROKINISSI

Με τις διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου που μπορεί να επισύρει ακόμα και ακόμη και την ποινή των ισοβίων, διώκονται  οι τρεις κατηγορούμενοι, ο εκδότης και οι δύο δημοσιογράφοι, για την υπόθεση των εκβιασμών.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι τρεις κατηγορούμενοι θα εμφανιστούν την Παρασκευή στον ανακριτή και θα απολογηθούν για τα κακουργήματα της συγκρότησης και ένταξης εγκληματικής οργάνωσης, διακεκριμένη εκβίαση και δωροδοκία.

Με βάση τα στοιχεία που έχει στα χέρια του ο ανακριτής προκύπτει πως πλήθος εντύπων και ιστοσελίδων είχαν συντονισμό με τους κατηγορούμενους ώστε υπό την απειλή δυσφημιστικών δημοσιευμάτων να εκβιάζουν προκειμένου να αποκομίσουν οικονομικά οφέλη με τη μορφή διαφήμισης.

Σύμφωνα με όσα δημοσιεύει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, η έρευνα της αστυνομίας ξεκίνησε τον Μάιο του 2015, έπειτα από καταγγελία μιας γυναίκας – επιτελικό στέλεχος δημόσιας επιχείρησης- ότι οι δράστες της ζητούσαν χρήματα εκβιαστικά, ενώ έφτασαν στο σημείο να εκτοξεύουν μέχρι και απειλές κατά της οικογένειάς της, αν δεν έπαιρναν όσα ζητούσαν.

Φαίνεται πως οι τρεις κατηγορούμενοι απειλούσαν τη γυναίκα χρησιμοποιώντας ως μοχλό πίεσης ακόμα και το παιδί της προκειμένου να τύχουν προνομιακής μεταχείρισης στο κομμάτι της διαφημιστικής δαπάνης.

Οι συνομιλίες μεταξύ των φερόμενων ως εκβιαστών και των θυμάτων τους, είχαν καταγραφεί από κοριό της ΕΥΠ, ο οποίος έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην εξάρθρωση της εγκληματικής ομάδας.

Διαβάστε ακόμα:

Αλεξιάδης: Δεν έχω καμία σχέση με το δημοσιογραφικό κύκλωμα εκβιασμών
Δεν υπάρχει πλέον χώρος για εκβιαστές διαμηνύει ο Νίκος Παππάς
Σύλληψη εκδότη και δημοσιογράφων: Νέες συλλήψεις αναμένονται για το κύκλωμα εκβιασμών

ΔΗΜΟΦΙΛΗ