ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

House of Cards: Δέκα λόγοι για τους οποίους δεν πρέπει να χάσεις την 4η σεζόν (no spoilers)

House of Cards: Δέκα λόγοι για τους οποίους δεν πρέπει να χάσεις την 4η σεζόν (no spoilers)

Λίγοι είναι εκείνοι που μπορούν να αντισταθούν στη σκοτεινή γοητεία του ζεύγους Άντεργουντ. Αυτοί είναι οι δέκα λόγοι για τους οποίους δεν πρέπει να χάσεις την τέταρτη σεζόν της δημοφιλούς σειράς:

1. Καταφέρνει να συνθέσει όλους τους λόγους για τους οποίους η σειρά κέρδισε το κοινό της.

2. Μετά την "κοιλιά" που έκανε ο τρίτος κύκλος, ο τέταρτος στέκεται στο ύψος των περιστάσεων και ανατρέπει την πεποίθηση ότι όλα όσα είχε να δώσει η ιστορία της σειράς ολοκληρώθηκε με την είσοδο του ζευγαριού στο Λευκό Οίκο στο κλείσιμο του δεύτερου κύκλου.

3. Δίνει την ευκαιρία να δούμε όλα τα επεισόδια το ένα πίσω από το άλλο και να ταυτιστεί σε ακόμη μεγαλύτερο βαθμό ο θεατής με τους χαρακτήρες, να βιώσει τις αγωνίες τους, να αισθανθεί μέρος των δολοπλοκιών που λαμβάνουν χώρα μέσα και έξω από το σπίτι του Προέδρου.

4. Όσοι υποστήριξαν ότι πρόκειται για την καλύτερη σειρά που έχει δημιουργηθεί ποτέ μάλλον έχουν δίκιο. Ο τέταρτος κύκλος όχι μόνο το επιβεβαιώνει αλλά επιτείνει την προσμονή για τον πέμπτο.

5. Σε αυτήν τη σεζόν το καστ εμπλουτίζεται με νέους χαρακτήρες, ενώ την ίδια στιγμή φαντάσματα από το παρελθόν επιστρέφουν, δημιουργώντας εξαιρετική πλοκή.

6. Η δοκιμασμένη συνταγή της σειράς που θολώνει τα όρια ανάμεσα στο καλό και το κακό, το δίκαιο και το άδικο και όλα κρύβονται κάτω από το χαλί της προεδρικής κούρσας λειτουργεί καλύτερα από κάθε άλλη φορά.

7. Ο Φρανκ και η Κλερ γοητεύουν με τις εξαιρετικές ερμηνείες τους, με τους υπόλοιπους χαρακτήρες να ακολουθούν.

8. Λίγοι είναι οι χαρακτήρες που, στα κινηματογραφικά και τηλεοπτικά δρώμενα, με τόσο σκοτεινό προφίλ όσο αυτό του Φρανκ Άντεργουντ να έχουν επιτύχει αυτήν την αποδοχή από το κοινό. Οι στιγμές στις οποίες ο πρόεδρος των ΗΠΑ εκβιάζει, υποκρίνεται, δολοφονεί, θυσιάζει το κοινό καλό για το προσωπικό του όφελος, είναι ατελείωτες. Εντούτοις, καταφέρνει να κερδίσει την αγάπη του κοινού μέσα από την ικανότητά του να ελέγχει τις μοίρες των άλλων και να καθορίζει αυτός τους κανόνες του παιχνιδιού

9. Η σειρά μένει πιστή σε όσα την έκαναν ξεχωριστή, δίχως να πέφτει στην παγίδα να χρησιμοποιεί ανούσια και κουραστικά τις κλασικές φόρμες των τηλεοπτικών σειρών. Αντίθετα τις υπηρετεί το ίδιο καλά όπως ο πρωταγωνιστής της, την ώρα που καλεί σύσκεψη στο οβάλ γραφείο για να οργανώσει την επόμενη σκευωρία του.

10. Το House of Cards έχει ενσωματώσει στοιχεία από την πολιτική και διεθνή πραγματικότητα με αριστοτεχνικό τρόπο. Ανάμεσα σε αυτά και το Ισλαμικό Κράτος με διαφορετική ονομασία.

Ο 4ος κύκλος του House of Cards έρχεται από τον OTE TV και προβάλλεται στο νέο κανάλι OTE Cinema House of Cards, σε πρώτη προβολή και αμέσως μετά την Αμερική, τα μεσάνυχτα της Παρασκευής. H σειρά θα διατίθεται στην Ελλάδα και μέσω της συνδρομητικής υπηρεσίας Netflix.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ