ΕΛΛΑΔΑ

Παντελής Παντελίδης: Τα αναπάντητα ερωτήματα 1 μήνα μετά το δυστύχημα

Παντελής Παντελίδης: Τα αναπάντητα ερωτήματα 1 μήνα μετά το δυστύχημα

Ένα μήνα μετά το τραγικό δυστύχημα κατά το οποίο έχασε τη ζωή του ο δημοφιλής τραγουδιστής Παντελής Παντελίδης, παραμένουν αναπάντητα τα ερωτήματα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη.

Το κρίσιμο ερώτημα που ταλανίζει τόσο την οικογένεια του Παντελίδη όσο και των συνεπιβατών του, είναι ποιος οδηγούσε το τζιπ τη στιγμή του δυστυχήματος. Σε αυτό φως θα ρίξουν τα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ με τα αποτελέσματα των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων.

Η απάντηση στο ερώτημα αυτό παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον, ιδιαίτερα αν αναλογιστεί κανείς ότι ο τραγουδιστής φέρεται να είχε ασφάλεια ζωής ύψους 1 εκατομμυρίου ευρώ. Επιπλέον, η οικογένεια του λαϊκού τραγουδιστή έχει ήδη υποβάλλει μήνυση κατά αγνώστων για το χακάρισμα προσωπικών του λογαριασμών στο Ιντερνετ αποσπώντας ποσό ύψους 200.000 ευρώ.

Το μόνο επίσημο έγγραφο που υπάρχει προς το παρόν για τον οδηγό, είναι αυτό της Τροχαίας Ελληνικού που έφτασε στο σημείο του δυστυχήματος και αναφέρει ότι "οδηγούσε ο Παντελίδης Παντελεήμων".

"Στην έκθεση ουσιαστικά θα περιγράφεται με λεπτομέρειες η πρόσκρουση του οχήματος και οι λόγοι που οδήγησαν σε αυτό το τραγικό αποτέλεσμα", διευκρινίζουν οι αρμόδιοι και συμπληρώνουν:"Στη δικογραφία που σχηματίζεται θα μπουν και οι δεκάδες καταθέσεις που έχουν πάρει μέχρι στιγμής οι αξιωματικοί της Τροχαίας".

Αλλά και πηγές από την Πυροσβεστική αναφέρουν, σύμφωνα πάντα με το ίδιο ρεπορτάζ, ότι τα πόδια του ήταν σφηνωμένα στο στη θέση του οδηγού και το σώμα του είχε γείρει δεξιά πάνω στο λεβιέ των ταχυτήτων.

Η 21χρονη Φρόσω Κυριακού στην κατάθεσή της ανέφερε ότι οδηγός του οχήματος ήταν ο Παντελής Παντελίδης και ότι δευτερόλεπτα πριν από την πρόσκρουση, εκείνος έγειρε στο κάθισμα της συνοδηγού, που ήταν εκείνη. Όπως λένε οι αξιωματικοί της Τροχαίας, ίσως να έγειρε επειδή αποκοιμήθηκε ή λιποθύμησε από την κούραση.

Από την έρευνα της Τροχαίας προκύπτει επίσης ότι τόσο ο τραγουδιστής όσο και η Φρόσω Κυριάκου δεν φορούσαν ζώνη ασφαλείας.

Την ίδια ώρα, ο δικηγόρος της οικογένειας του Παντελή Παντελίδη, κ. Καϊμακάμης, συνεχίζει να υποστηρίζει ότι υπάρχουν αποδείξεις ότι στο τιμόνι δεν καθόταν στο τιμόνι ο τραγουδιστής.

Στο μπέρδεμα της υπόθεσης συμβάλλουν και τα αντικρουόμενα πορίσματα στα οποία κατέληξαν οι πραγματογνώμονες της οικογένειας του Παντελίδη, και της Μίνας Αρναούτη.

Εν τω μεταξύ, η οικογένεια του Παντελίδη προχωράει σε μήνυση για όσους είναι υπεύθυνοι για την κατάσταση και τη συντήρηση του σημείου που έγινε το δυστύχημα.

Απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα αναμένεται να δώσουν τα αποτυπώματα που έχουν ληφθεί από το αυτοκίνητο, και συγκεκριμένα από το χειρόφρενο, το τιμόνι και τις ζώνες ασφαλείας, προκειμένου να διαπιστωθεί ποιος το οδηγούσε.

Η δικογραφία που συντάσσει η Τροχαία Ελληνικού αναμένεται αρχές Απριλίου να διαβιβαστεί στην Εισαγγελία. Μέσα σε αυτήν θα περιλαμβάνονται το πόρισμα των πραγματογνωμόνων της Τροχαίας, τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων αλλά και τα ευρήματα από τον εγκέφαλο του αυτοκινήτου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ