ΚΟΣΜΟΣ

Εκρήξεις Βρυξέλλες: Η υπάλληλος της Κομισιόν στις Βρυξέλλες Στέλλα Δαυίδ μιλά στο CNN Greece

Εκρήξεις Βρυξέλλες: Η υπάλληλος της Κομισιόν στις Βρυξέλλες Στέλλα Δαυίδ μιλά στο CNN Greece
REUTERS/ FRANCOIS LENOIR

Η κατάσταση είναι πρωτόγνωρη. Έχουν κινητοποιηθεί όλες οι δυνάμεις του κράτους και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αστυνομία, πολιτικές υπηρεσίες. Είμαστε όλοι σε εγρήγορση”, ανέφερε στο CNN Greece η υπάλληλος της Κομισιόν στις Βρυξέλλες Στέλλα Δαυίδ.

“Στην κεντρική λεωφόρο, από πολύ νωρίς το πρωί υπάρχει κυκλοφοριακό πρόβλημα γιατί ο κόσμος μετακινείται μόνο με τα αυτοκίνητά του. Δεν υπάρχουν μέσα μαζικής μεταφοράς. Πολύς κόσμος μετακινείται με τα πόδια”, σημείωσε η ίδια.

“Έχουμε ενημερωθεί από τις υπηρεσίες μας να εγκαταλείψουμε τα κτίρια στα οποία βρεθήκαμε το πρωί για συνεδριάσεις. Ωστόσο, όσοι από τους συναδέλφους βρέθηκαν για συνεδριάσεις πριν από τις εκρήξεις, δεν μπορούν να διαφύγουν. Είναι εγκλωβισμένοι, ασφαλείς μέσα στο κτίριο αυτό”.

“Οι οδηγίες του Υπουργείου Εσωτερικών είναι να μην μετακινούμαστε στους δρόμους γιατί γίνονται επιχειρήσεις της αστυνομίας. Οι οδηγίες είναι να μείνουμε στα σπίτια μας, ή στους χώρους που βρεθήκαμε πριν από τις εκρήξεις”, προσθέτει.

Δεν λέμε ότι το περιμέναμε αλλά δεν μας έκανε και έκπληξη, ειδικά μετά τη σύλληψη των τεσσάρων ημερών του ενός εκ των πρωτεργατών”, καταλήγει η κ. Δαυίδ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ