ΚΟΣΜΟΣ

Εντείνουν τα μέτρα ασφαλείας οι ΗΠΑ, μετά τις πολύνεκρες επιθέσεις στις Βρυξέλλες

Εντείνουν τα μέτρα ασφαλείας οι ΗΠΑ, μετά τις πολύνεκρες επιθέσεις στις Βρυξέλλες
REUTERS/ VINCENT KESSLER

Συναγερμός και στις ΗΠΑ, καθώς οι αστυνομικές αρχές σε πολλές μεγάλες πόλεις ενέτειναν σήμερα τα μέτρα ασφαλείας, μετά τις πολύνεκρες επιθέσεις που σημειώθηκαν στο αεροδρόμιο Ζαβεντέμ και τον σταθμό μετρό Μάαλμπεκ, στις Βρυξέλλες.

Ένστολοι αξιωματικοί περιπολούσαν στα αεροδρόμια και τους οδικούς κόμβους της Νέας Υόρκης, του Λος Άντζελες, του Σικάγο και της Ουάσινγκτον. Αεροπορικές εταιρείες όπως οι Delta, United και American ακύρωσαν πτήσεις τους προς τις Βρυξέλλες ή άλλαξαν τον τελικό προορισμό τους.

"Μολονότι δεν υπάρχει κάποια γνωστή, αξιόπιστη απειλή (στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης) αυτή τη στιγμή, εντείνουμε τα μέτρα ασφαλείας σε τοποθεσίες-κλειδιά", είπε ο κυβερνήτης της Πολιτείας, Άντριου Κουόμο.

Όπως μεταδίδει το αθηναϊκό πρακτορείο, εκτός από την αυξημένη παρουσία αστυνομικών στην πόλη, ο Κουόμο κινητοποίησε και τους άνδρες της Εθνοφρουράς προκειμένου να βοηθήσουν στην επιβολή των μέτρων ασφαλείας στα δύο αεροδρόμια της πόλης και στους σιδηροδρομικούς σταθμούς.

"Η δημόσια ασφάλεια είναι η βασική προτεραιότητά μας και θέλω να ξέρουν οι πολίτες ότι συνεργαζόμαστε με όλες τις τοπικές και ομοσπονδιακές υπηρεσίες, επαγρυπνούμε και λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για να παραμείνει ασφαλής η Νέα Υόρκη", πρόσθεσε.

Περισσότεροι από 3.000 άνθρωποι είχαν σκοτωθεί στη Νέα Υόρκη στις επιθέσεις της Αλ Κάιντα στους δίδυμους πύργους του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου, τον Σεπτέμβριο του 2001.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ