ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποκαλύψεις Wikileaks: Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση

Αποκαλύψεις Wikileaks: Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση
Γραφεία Νέας Δημοκρατίας EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύει η Νέα Δημοκρατία, με αφορμή τους αποκαλυπτικούς διαλόγους του Πόουλ Τόμσεν με την Ντέλια Βελκουλέσκου για την Ελλάδα, που έφεραν στο φως οι Wikileaks.

«Εκείνοι που πριν μερικούς μήνες με την επιστολή Τσακαλώτου, κυριολεκτικά παρακαλούσαν το Δ.Ν.Τ. και την κυρία Λαγκάρντ για συνεργασία, δεν έχουν σήμερα καμία αξιοπιστία όταν "σηκώνουν λάβαρα αντίστασης" κατά του Δ.Ν.Τ. ​Ποιά επιστολή λέει την αλήθεια; Εκείνη του κ. Τσακαλώτου ή η τωρινή του κ. Τσίπρα; Και τι ακριβώς επιδιώκουν;», σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση της ΝΔ.

«Τελικά, είναι η δική τους ανικανότητα και αναξιοπιστία που δίνουν άλλοθι σε προβληματικές σκέψεις διαφόρων στελεχών για πιέσεις προς την Ελλάδα και την Ευρώπη. ​Η Κυβέρνηση με τους επικίνδυνους ερασιτεχνισμούς της, οδηγεί και πάλι τη χώρα σε ασφυξία. Όπως ακριβώς έκανε και στο ολέθριο για τους Έλληνες 2015», καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η αντίδραση της Ένωσης Κεντρώων

Την πεποίθηση ότι οι διαρροές των Wikileaks δημιουργούν νέα δεδομένα, εκφράζει η Ένωση Κεντρώων με ανακοίνωσή της, σχολιάζοντας τους επίμαχους διαλόγους.

«Η διαπραγμάτευση με τους δανειστές πρέπει να κλείσει σύντομα. Φυσικά, οι εξελίξεις από τις διαρροές των wikileaks δημιουργούν νέα δεδομένα. Το ΔΝΤ οφείλει να ξεκαθαρίσει την θέση του και η κυβέρνηση από την πλευρά της να διασφαλίσει την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας μέσα στο ευρώ», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Επισημαίνεται μάλιστα πως «η Ένωση Κεντρώων και ο Πρόεδρος της Βασίλης Λεβέντης επισημαίνουν σε όλους τους τόνους ότι η Ελλάδα πρέπει να ταυτιστεί με την Ευρώπη και με βάση αυτή την προοπτική να αναζητηθεί κοινό πλαίσιο που θα είναι υπέρ της χώρας μας και δεν θα φορτώνει νέα βάρη στις πλάτες των πολιτών».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ