ΕΛΛΑΔΑ

Η Βίκος Α.Ε. μειώνει το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα: Δράσεις και πρωτοβουλίες βιώσιμης ανάπτυξης

Η Βίκος Α.Ε. μειώνει το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα: Δράσεις και πρωτοβουλίες βιώσιμης ανάπτυξης
Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων Α.Ε., Περίβλεπτος Ιωάννινα

Όσο μικρό και εάν μοιάζει το αποτύπωμά μας στον πλανήτη Γη, η αλήθεια είναι ότι οι καθημερινές μας επιλογές, μπορούν να επιβαρύνουν σημαντικά το περιβάλλον.

Τι σημαίνει αυτό; Πως η φροντίδα του περιβάλλοντος, μπορεί να «κρύβεται» σε οποιαδήποτε πράξη, μικρότερη ή μεγαλύτερη, αρκεί να έχει μία κοινή συνισταμένη με όλες τις υπόλοιπες. Ποια είναι αυτή; Πως για τον πλανήτη γινόμαστε ένα.

Δεν είναι τυχαίο φυσικά, το γεγονός πως οι πολίτες ανά τον κόσμο, έχουν πλέον αντιληφθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό την ανάγκη δράσης, ενώ οι εταιρείες με τη σειρά τους δρουν προς τη βιώσιμη ανάπτυξη. Το ερώτημα που προκύπτει ωστόσο, είναι πόσο εύκολο είναι να έχει ως προτεραιότητα η κάθε εταιρεία, την προστασία του περιβάλλοντος, που αποτελεί βασικό πυλώνα για ένα «πράσινο» μέλλον;

Η Βίκος Α.Ε. είναι εδώ για να μας υπενθυμίσει πως η μείωση του περιβαλλοντικού μας αποτυπώματος ήταν, είναι και θα συνεχίσει να είναι η μόνη μας επιλογή σε κάθε «βήμα», μέσα από διαδικασίες και δραστηριότητες στην επιχειρηματική της δράση, με στόχο την ανάδειξη της βιωσιμότητας. Άλλωστε, όλοι έχουμε μία αλήθεια κοινή που μπορούμε να την αναδείξουμε μέσα από την προστασία του πιο πολύτιμου αγαθού, του νερού μας.

DSC_3397.jpg
Δράση "Crystal Seas", Acheron Actions, παραλία Αμμουδιάς

Οι δράσεις που προάγουν τη βιωσιμότητα και κάνουν τη Βίκος Α.Ε. να ξεχωρίζει

Η Βίκος Α.Ε. αναγνωρίζει την ανάγκη ενσωμάτωσης των αρχών της βιωσιμότητας στον στρατηγικό της σχεδιασμό μαζί με την ανάδειξη καλών πρακτικών, ενώ συγχρόνως αποβλέπει στην κατανόηση των αποκλίσεων της, ώστε να επέλθει η βελτίωσή της. Προκειμένου να το καταφέρει αυτό, προχωράει για πρώτη φορά στην ανάδειξη ουσιαστικών θεμάτων, που αφορούν σε ζητήματα βιώσιμης ανάπτυξης.

Η εταιρεία φροντίζει για τη διασφάλιση του φυσικού περιβάλλοντος, ώστε να έχουν πρόσβαση σε αυτό τόσο η σημερινή, όσο και οι μελλοντικές γενιές της χώρας μας, ενώ και η δημιουργία προστιθέμενης αξίας δεν παύει να αποτελεί στόχο για την εταιρεία, η οποία υποστηρίζει με τις δράσεις της την κοινωνία εν γένει και μεριμνά για την ευημερία της. Η Βίκος Α.Ε. ενστερνίζεται τις αξίες της υπεύθυνης επιχειρηματικότητας και λειτουργεί μέσα σε ένα εύρυθμο πλαίσιο εταιρικής διακυβέρνησης.

DJI_0977.jpg
2η Πανελλήνια Εθελοντική Φύτευση, we4all, Γαλάτσι

Πρόκειται για ένα σύνολο στόχων, που η εταιρεία ενσωματώνει στη στρατηγική βιωσιμότητά της και στην ανάλυση των ουσιαστικών ζητημάτων της, ούτως ώστε να προκύψει το «τρίπτυχο» μίας επιτυχημένης διαδικασίας και να καταφέρει η εταιρεία να είναι η «Νο1» επιλογή των καταναλωτών.

Είναι αλήθεια πως ο πλανήτης ασφυκτιά, καθώς επωμίζεται το βάρος της κλιματικής κρίσης. Κύρια αιτία, ωστόσο, αυτού του μείζονος ζητήματος είναι η ανθρώπινη δραστηριότητα. Η λύση, επομένως, βρίσκεται στην υιοθέτηση ενός πιο «πράσινου» τρόπου ζωής, η οποία είναι αναγκαία τόσο από τη δική μας πλευρά, ως πολιτών, όσο και από εκείνη των επιχειρήσεων. Η Βίκος Α.Ε., κάνοντας ένα «βήμα» τη φορά, έχει ανοίξει το «δρόμο» μέσα από μικρές και ουσιαστικές «πράσινες» πράξεις, για τη μείωση του περιβαλλοντικού μας αποτυπώματος και τη γενικότερη προστασία του περιβάλλοντος. Ήδη η παραγωγή του φυσικού μεταλλικού νερό γίνεται με μηδενικό ανθρακικό αποτύπωμα.

DSC06167.jpg
Δενδροφύτευση καρποφόρων δέντρων, we4all, Β. Εύβοια

Με βασικό κίνητρο το υψηλό αίσθημα ατομικής και συλλογικής ευθύνης, η εταιρεία με συνέπεια, οργανώνει και υποστηρίζει δράσεις που συμβάλλουν ενεργά στην προστασία του περιβάλλοντος, όπως δεντροφυτεύσεις και καθαρισμό των θαλάσσιων υδάτων. Συγκεκριμένα, μέσα από τη συνεργασία με την we4all, η εταιρεία Βίκος συνεχίζει την παράδοση των δενδροφυτεύσεων και την εκπαίδευση νέων, μέσω του προγράμματος GREENFUTURE σε σχολεία νηπιαγωγείου και δημοτικού. Το πρόγραμμα ενισχύει και στηρίζει τον θεσμό της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης στα σχολεία, δίνοντας στα παιδιά τη δυνατότητα να κατανοήσουν το ρόλο και τη θέση του ανθρώπου σε σχέση με το περιβάλλον, ενώ το 2021 μέσω της συνεργασίας με την Acheron Actions και τη δράση «Crystal Seas» συνέβαλε στον καθαρισμό θαλασσών, ακτών και του περιβάλλοντα χώρου ολόκληρης της ακτογραμμής της Ηπείρου.

Ας ξεκινήσουμε επιλέγοντας έναν «σύμμαχο» που αποτελεί το πιο πολύτιμο αγαθό στην καθημερινότητά μας, ας επιλέξουμε το φυσικό μεταλλικό νερό Βίκος που ξεχωρίζει!

Δείτε το αφιέρωμα στα 30 χρόνια Βίκος εδώ