ΕΛΛΑΔΑ

Νέα μονάδα εμφιάλωσης νερού και παραγωγής αναψυκτικών στο Καλπάκι από τη Βίκος Α.Ε.

Νέα μονάδα εμφιάλωσης νερού και παραγωγής αναψυκτικών στο Καλπάκι από τη Βίκος Α.Ε.
Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων Α.Ε., Περίβλεπτος Ιωαννίνων

Είναι αλήθεια πως ο σκοπός κάθε εταιρείας είναι η εξέλιξή της. Φυσικά, ο «δρόμος» για να πετύχει τους στόχους της και το όραμα της κάθε επιχείρησης είναι διαφορετικό και εξαρτάται από ποικίλους παράγοντες.

Σκοπός μίας εταιρείας όπως η Βίκος Α.Ε. είναι να φέρνει το νερό κοντά μας. Πιο κοντά σε όλους εμάς που έχουμε ανάγκη από αυτή την πολύτιμη πηγή ζωής. Διότι, το νερό είναι πηγή ζωής. Αυτός είναι άλλωστε ο λόγος που καθημερινά, η εταιρεία σχεδιάζει, επιλέγει και εκτελεί όλες τις δραστηριότητές της με τον απόλυτο σεβασμό που απαιτεί μία τέτοια πηγή ζωής.

Φυσικά, όπως είναι επόμενο, η εξέλιξη της εταιρείας έχει προκύψει μέσα από σημαντικές αποφάσεις για την πρόοδο και την ανάπτυξη, όπως δείχνουν και οι αριθμοί, καθιστώντας τη από τις πρώτες επιλογές στην προτίμηση των Ελλήνων καταναλωτών. «Σύμμαχός» της σε αυτή την αύξουσα πορεία είναι, αναπόδραστα, η δημιουργία ολοένα και περισσότερων νέων εγκαταστάσεων, που ανοίγουν τον «δρόμο» για την εξέλιξή της με την πάροδο του χρόνου, με «οχήματά» της την ποιότητα, την ελληνικότητα και την καινοτομία.

HHH_6168.jpg
Περίβλεπτος, Ιωάννινα

Οι υπερσύγχρονες γραμμές παραγωγής που ξεχωρίζουν

Τέσσερα υπερσύγχρονα εργοστάσια με καθετοποιημένη παραγωγή λειτουργεί σήμερα η Βίκος Α.Ε., που καλύπτουν συνολική επιφάνεια 79.000m2, σε ιδιόκτητες εκτάσεις 260 στρεμμάτων. Τα δύο εργοστάσια εμφιαλώνουν φυσικό μεταλλικό νερό, επιτραπέζιο νερό, παράγουν φυσικά μεταλλικά αναψυκτικά και βρίσκονται στα παραδοσιακά και αυστηρά προστατευόμενα Ζαγοροχώρια Ιωαννίνων. Το τρίτο εργοστάσιο, η PETCOM Plastics, βρίσκεται στη ΒΙ.ΠΕ. Ιωαννίνων και παράγει πλαστικά προπλάσματα (preforms) από PET και πώματα για τη συσκευασία νερού, αναψυκτικών και γάλακτος, ενώ το τέταρτο εργοστάσιο, που αποκτήθηκε πρόσφατα από την εταιρεία, βρίσκεται στους Καλιάνους Κορινθίας και εμφιαλώνει νερό.

Στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στεγάζονται 30 γραμμές παραγωγής, εκ των οποίων οι 13 είναι γραμμές εμφιάλωσης νερού και παραγωγής αναψυκτικών και οι 17 είναι γραμμές παραγωγής preforms και πωμάτων στην PETCOM Plastics. Ακόμη, οι κτιριακές εγκαταστάσεις περιλαμβάνουν αποθηκευτικούς χώρους, γραφεία διοικητικών υπηρεσιών, καθώς και δύο εσωτερικά πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια ελέγχου ποιότητας.

Πώς στο Καλπάκι εμφιαλώνονται τα αναψυκτικά που ξεχωρίζουν από τη Βίκος Α.Ε.

Ξεχωριστή αναφορά αξίζει στο εργοστάσιο της Βίκος Α.Ε. στο Καλπάκι, όπου λειτουργεί η μονάδα παραγωγής των αναψυκτικών «Βίκος» και η οποία αποτελεί το δεύτερο (χρονολογικά) εργοστάσιο της εταιρείας. Βρίσκεται σε ιδιόκτητη έκταση 69 στρεμμάτων και διαθέτει κτιριακές εγκαταστάσεις συνολικού εμβαδού 24.400m2. Εκεί στεγάζονται τρεις γραμμές παραγωγής.

Στην έκταση αυτή βρίσκεται η πηγή «ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ» από την οποία εμφιαλώνονται το φυσικό μεταλλικό νερό «Μιτσικέλι» και παράγονται τα φυσικά μεταλλικά αναψυκτικά «Βίκος», τα μόνα με φυσικό μεταλλικό νερό, καθώς και μία δεύτερη πηγή επιτραπέζιου νερού. Οι κτιριακές εγκαταστάσεις περιλαμβάνουν χώρους παραγωγής, εμφιάλωσης και αποθήκευσης, καθώς και χώρους γραφείων για τις διοικητικές υπηρεσίες

Το εργοστάσιο διαθέτει άρτια εξοπλισμένο μικροβιολογικό εργαστήριο, στελεχωμένο με πολυδύναμο και καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό χημικών μηχανικών, χημικών και τεχνολόγων τροφίμων, οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για τη διεξαγωγή των καθημερινών ελέγχων (φυσικοχημικών - μικροβιολογικών - οργανοληπτικών) του νερού και των αναψυκτικών σε όλα τα στάδια παραγωγής τους, σύμφωνα με την ισχύουσα Ελληνική και Κοινοτική Νομοθεσία. Επίσης, τον έλεγχο των υλικών συσκευασίας, τον έλεγχο της υγιεινής του προσωπικού και των εγκαταστάσεων, τον έλεγχο των κρίσιμων σημείων της παραγωγής για την τήρηση του συστήματος HACCP για την πρόληψη οποιουδήποτε κινδύνου, αλλά και την συνολική τήρηση όλων των συστημάτων διασφάλισης ποιότητας.

vikos-dyo-pic.jpg
Εμφιάλωση γυάλινης φιάλης 1L , Περίβλεπτος Ιωαννίνων

Η Βίκος Α.Ε. λοιπόν είναι εδώ, με στόχο να συμβάλλει και εκείνη στην πρόοδο της κοινωνίας, μέσα από την περαιτέρω ανάπτυξή της και την αδιάκοπη προσπάθειά της για ένα καλύτερο αύριο.

Δείτε το αφιέρωμα στα 30 χρόνια Βίκος εδώ