ΣΠΟΡ

EURO 2016: η Goldman Sachs «δίνει» το νικητή της διοργάνωσης

EURO 2016: η Goldman Sachs «δίνει» το νικητή της διοργάνωσης
Action Images via Reuters / Carl Recine Livepic

Η Goldman Sachs είναι ένα από τα μεγαλύτερα μεγέθη στον κόσμο των επενδύσεων και οι προβλέψεις της καθορίζουν τις τύχες ακόμη και Κυβερνήσεων. Εκτός όμως από την οικονομική ανάλυση, πάντα παρουσιάζει την μελέτη της και για κορυφαία γεγονότα και το EURO 2016 δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση. Παρουσίασε λοιπόν σήμερα την έκθεση της για την διοργάνωση, το νικητή και τις εκπλήξεις.

Οι προβλέψεις για το EURO 2016

- Η Γαλλία είναι το φαβορί για κατάκτηση του τίτλου με 23,1 % πιθανότητες σύμφωνα με τα μοντέλα της τράπεζας. Δεύτερο φαβορί είναι η Γερμανία με 19.9%.
- Η Ιταλία, 4 φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια και φιναλίστ στο τελευταίο EURO θα είναι η μεγάλη απογοήτευση. Έχει μόλις 1,5 % πιθανότητες για κατάκτηση του τροπαίου και η πρόβλεψη είναι ότι θα έχει μόλις 3 ισοπαλίες στον όμιλο της (Βέλγιο, ΕΙΡΕ, Σουηδία).

GSachsEURO


- Η Αγγλία που έχει 20 χρόνια να φτάσει σε 4άδα μεγάλου τουρνουά, είναι τέταρτο φαβορί για τον τίτλο με 10,5 % πιθανότητες. Η πρόβλεψη της Goldman Sachs είναι ότι θα κερδίσει τον όμιλο της (Ρωσία, Ουαλία, Σλοβακία) και θα φτάσει μέχρι τα ημιτελικά, όπου θα ηττηθεί από την Ισπανία (3ο φαβορί της διοργάνωσης με 13.6 %).
- Τελικός σύμφωνα με το μοντέλο, που χρησιμοποιεί η τράπεζα θα είναι αυτός ανάμεσα στην Γαλλία και την Ισπανία.
- Οι πιθανότητες κάποια ομάδα να επαναλάβει το «θαύμα της Ελλάδας» είναι μηδαμινές: 0,1% Ουαλία και Β.Ιρλανδία, 0,2 % η Ισλανδία, ενώ η Αλβανία είναι η μοναδική ομάδα, που δεν έχει καμμία πιθανότητα.

GSachs

Η Goldman Sachs είχε επιτυχημένα προβλέψει τους 3 από τους 4 των ημιτελικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας (είχε χάσει την κατάρρευση της Ισπανίας, ενώ αντίθετα είχε βρει Γερμανία, Βραζιλία και Αργεντινή), ενώ είχε χάσει τον τελικό, όπου θεωρούσε ότι η Βραζιλία θα απέκλειε την Γερμανία.

GSachsWC2014

Πάντως κατά την διάρκεια των αγώνων η τράπεζα κάνει updates για όσους φίλους θέλουν να παρακολουθούν την ανάλυσή της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ