ΣΠΟΡ

EURO 2016: αυτά είναι τα κορυφαία τραγούδια που κυκλοφόρησαν για την διοργάνωση

EURO 2016: αυτά είναι τα κορυφαία τραγούδια που κυκλοφόρησαν για την διοργάνωση

Σε κάθε ποδοσφαιρική διοργάνωση καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο βρίσκουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις δημιουργίες τους. Τραγούδια όπως το World in Motion των New Order, ο επίσημος ύμνος της εθνικής Αγγλίας στο Μουντιάλ της Ιταλίας το 1990, έγιναν παγκόσμια hit και άνοιξαν τον δρόμο για την συνέχεια. Και βέβαια πάντα υπάρχουν τα επίσημα κομμάτια των διοργανώσεων, άλλοτε επιτυχημένα και άλλοτε όχι.

Εφέτος η Αγγλία δεν θα έχει κάποιο επίσημο τραγούδι για να την συνοδεύει. Όμως η ταυτόχρονη παρουσία όλων των υπολοίπων (πλην Σκωτίας) εθνικών ομάδων στην Γαλλία δημιούργησε έναν άτυπο διαγωνισμό τραγουδιού.

1. Manic Street Preachers – Together Stronger (C’Mon Wales)

Ο μπασίστας του συγκροτήματος Νίκι Γουάιρ είχε παραδεχθεί από πέρυσι ότι έφτιαξε το τραγούδι της Ουαλίας και ας μην είχε ακόμη προκριθεί στην τελική φάση, με την παράδοση να είναι εναντίον της.

Ο Μπέιλ και η παρέα του έγραψαν ιστορία και το κομμάτι. «Μαζί δυνατότεροι» συνδυάζει την μουσική, τους στίχους και κομμάτια από τις μεταδόσεις των αγώνων της εθνικής Ουαλίας.

2. Seo Linn – The Irish Roar

Επιστροφή στην παράδοση του Ιρλανδικού τραγουδιού επιχειρεί το συγκρότημα με τον ύμνο του ΕΙΡΕ, αλλά και με αρκετά στοιχεία από τους διαγωνισμούς της EUROVISION.

3. 3D Shark – Jackie Fullerton Says (I’m in Heaven When We Score)

Στην Β. Ιρλανδία δεν υπάρχει επίσημο τραγούδι της ομάδας, αλλά οι 3D Shark μάλλον έχουν το πιο επιτυχημένο τραγούδι, από όσα κυκλοφόρησαν για το EURO. Στον τίτλο του κομματιού υπάρχει και το όνομα του τηλεσχολιαστή του BBC, που κάνεις τις περιγραφές των αγώνων της εθνικής ομάδας.

4. Skip the Use – I Was Made For Lovin’ You (My Team)

Μάλλον κανείς Γάλλος φίλαθλος δεν θα περίμενε ότι η διασκευή του τραγουδιού των KISS θα ήταν το επίσημο (!) τραγούδι της εθνικής ομάδας της Γαλλίας. Το electro-funk rock γαλλικό συγκρότημα το τόλμησε, χρησιμοποίησε και κάποιους τρικολόρ διεθνείς (αλά New Order) αλλά το αποτέλεσμα ήταν απογοητευτικό...

5. Frej Larsson – Mitt Team

Ο Σουηδός ράπερ παίζει με τον στίχο «η ομάδα μου», αλλά το επίσημο τραγούδι της εθνικής Σουηδίας δείχνει ότι σε μια χώρα με τεράστια παράδοση στα ποπ κομμάτια, το χιπ χοπ μάλλον πάσχει αρκετά...

6. David Guetta ft. Zara Larsson – This One’s For You

Και βέβαια υπάρχει και ο επίσημος ύμνος του EURO, από τον Ντέιβιντ Γκουέτα με την συμμετοχή μιας άλλης Σουηδέζας, της Ζάρα Λάρσον, που θα ακούγεται σε κάθε γήπεδο, πριν και στο τέλος των αγώνων.

Ακούγοντας το πάντως, σίγουρα μπορείς να ανακαλέσεις στην μνήμη σου αρκετά πιο επιτυχημένα «επίσημα κομμάτια»...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ