ΕΛΛΑΔΑ

Η εξέταση DNA επιβεβαίωσε ότι το θύμα ήταν ο Π. Μαυρίκος

Η εξέταση DNA επιβεβαίωσε ότι το θύμα ήταν ο Π. Μαυρίκος
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο Παναγιώτης Μαυρίκος ήταν ο άνδρας, ο οποίος έχασε τη ζωή του στην πυρκαγιά που ξέσπασε στο όχημα της συζύγου του, στην Αττική Οδό, όπως επιβεβαιώνεται και από την εξέταση DNA. 

Νωρίτερα, το μεσημέρι της Παρασκευής, έγινε η διαδικασία της νεκροτομής στον Παναγιώτη Μαυρίκο. Οι ιατροδικαστές διαπίστωσαν ότι ο θάνατός του προήλθε από την πυρκαγιά που ξέσπασε στο αυτοκίνητο, την Πέμπτη, στην Αττική Οδό, στο ύψος του Νέου Ηρακλείου και ενώ οδηγούσε στο ρεύμα προς Ελευσίνα.

Η έρευνα θα συνεχιστεί στα τοξικολογικά εργαστήρια και αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός 20 ημερών.

Το Τμήμα Εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών και η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών δεν εντόπισαν ίχνος εκρηκτικού ή εμπρηστικού μηχανισμού, ενώ όπως λένε στο CNN Greece αρμόδιοι αστυνομικοί, "αν είχε υπάρξει έκρηξη θα είχαν παραμορφωθεί οι λαμαρίνες που οχήματος και θα έσπαγαν και τα τζάμια".

Πάντως, μέχρι στιγμής δεν εντοπίστηκε στοιχείο δολιοφθοράς και για αυτό το λόγο θα ζητήσουν από κρατικό πραγματογνώμονα να τους απάντησει σε συγκεκριμένα ερωτήματα που αφορούν σε μηχανολογικά ζητήματα της λειτουργίας του αυτοκινήτου.

Μήνυση για ανθρωποκτονία κατέθεσε η σύζυγός του

Την ίδια ώρα, μηνυτήρια αναφορά για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, κατά αγνώστων δραστών, κατέθεσε στην Ασφάλεια Αττικής η σύζυγος του εκδότη Παναγιώτη Μαυρίκου, σύμφωνα με ανακοίνωση του δικηγόρου της οικογένειας Αλέξη Κούγια.

Όπως επισημαίνεται στην αναφορά, ορίζονται ως τεχνικοί σύμβουλοι ο Νικόλαος Διαμαντής, υποστράτηγος πυροσβεστικού σώματος, ειδικός σε θέματα διερεύνησης εμπρησμών και ο Γεώργιος Ραυτογιάννης, βαλλιστικός - εξεταστής ιχνών εργαλείων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ποινικολόγου: "Ο λόγος που υπεβλήθη η ως άνω μηνυτήρια αναφορά είναι ότι η οικογένεια του εκλιπόντος, με αυτόν τον τρόπο και με τους τεχνικούς της συμβούλους, επιθυμεί να βοηθήσει τους διορισθέντες από την ελληνική αστυνομία πραγματογνώμονες, ώστε να διεκπεραιωθεί ταχύτατα η πραγματογνωμοσύνη και σε συνδυασμό με τις ειδικές γνώσεις τους να εκδοθεί ένα πλήρες και αναμφισβήτητο πόρισμα".

ΔΗΜΟΦΙΛΗ