Κ. Λαπαβίτσας: Ό,τι και να αποφασίσει η Μ. Βρετανία λίγα θα αλλάξουν
Την άποψη ότι όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος δεν θα δώσει λύση στα προβλήματα της βρετανικής κοινωνίας, εξέφρασε ο οικονομολόγος στο πανεπιστήμιο του Λονδίνου, Κώστας Λαπαβίτσας
Ο κ. Λαπαβίτσας μιλά στο CNN Greece κι εξηγεί ποια είναι τα χαρακτηριστικά των ανθρώπων που τάσσονται υπέρ της αποχώρησης της Μ. Βρετανίας και αυτών που είναι υπέρ της παραμονής.
Ο κ. Λαπαβίτσας ακόμη απαντά σχετικά με τις εκτιμήσεις οικονομικών ινστιτούτων, φορέων και χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων και το κατά πόσο αυτές μπορούν αποτυπώσουν με ακρίβεια τις επιπτώσεις στην οικονομία της χώρας.
Στο ερώτημα αν υπάρχουν κοινά σημεία με το ελληνικό δημοψήφισμα, ο κ. Λαπαβίτσας μιλά για την κοινή πρακτική του εκβιασμού και της καταστροφολογικής προσέγγισης από την πλευρά που τάσσεται υπέρ της παραμονής. Το αποτέλεσμα αυτών των πιέσεων, σύμφωνα με τον κ. Λαπαβίτσα, έχει το αντίθετο αποτέλεσμα.
Επιπλέον, ο ίδιος εξηγεί ότι πολλά από τα προβλήματα της Μεγάλης Βρετανίας οφείλονται σε εσωτερικούς λόγους και δεν μπορούν να αποδοθούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση ενώ αποσαφηνίζει ποιοι είναι οι λόγοι που μεγάλο μέρος των βρετανών πολιτών είναι εξοργισμένοι με τις πολιτικές της Ε.Ε.
Κυκλοφόρησε το trailer της 2ης σεζόν του Daredevil: Born Again
09:25
Νεκρό βρέφος μεταφέρθηκε στο Παίδων Αγία Σοφία
09:21
Τα Ίμια έγιναν μάθημα στις δύο χώρες για να κρατούν χαμηλά τις μεταξύ τους εντάσεις
09:19
Διακομιχάλης (πρ. δήμαρχος Καλύμνου): «Ελληνικό έδαφος είναι τα Ίμια, στο σπίτι μου ύψωσα τη σημαία»
09:15