ΣΠΟΡ

Ρίο 2016: ο Φέντερερ ανακοίνωσε ότι δεν θα αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Ρίο 2016: ο Φέντερερ ανακοίνωσε ότι δεν θα αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες
Reuters / Clive Brunskill / Pool

Ήταν μία από τις μεγάλες ελπίδες της Ελβετίας για ένα Ολυμπιακό μετάλλιο. Όμως οι τραυματισμοί δεν επιτρέπουν στον Ρότζερ Φέντερερ να αγωνιστεί στο Ρίο, βάζοντας πρόωωρο τέλος στην σεζόν, όπως ανακοίνωσε στον λογαριασμό του στο Facebook.

Το πρόβλημα στο γόνατο του τον ταλαιπωρεί από τις αρχές του χρόνου, μετά τον ημιτελικό με τον Τζόκοβιτς στο Australian Open και τον Φεβρουάριο υποβλήθηκε σε αρθροσκόπηση. Μαζί με προβλήματα στην πλάτη του, ο 35χρονος Ρότζερ Φέντερερ αναγκάστηκε να αποσυρθεί από το Roland Garros, ενώ ήταν η αιτία της ήττας του από τον Τσίλιτς στα προημιτελικά του Wimbledon (παρότι ήταν μπροστά με 2-0 σετ).

2016 01 03T034312Z 552889414 GF10000281287 RTRMADP 3 TENNIS AUSTRALIA


(Πηγή: Reuters / Dave Hunt / AAP)

Και τώρα αποσύρεται και από τους Ολυμπιακούς Αγώνες και βάζει πρόωρα τέλος στην σεζόν, όπως εξηγεί στο γράμμα του προς τους φιλάθλους, ώστε να επιστρέψει υγιής του χρόνου.

Το γράμμα του Φέντερερ

«Είμαι εξαιρετικά απογοητευμένος, που ανακοινώνω ότι δεν θα μπορέσω να εκπροσωπήσω την Ελβετία στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο και ότι θα χάσω την υπόλοιπη σεζόν για το 2016. Σκεπτόμενος όλες τις επιλογές μου και μετά από συμβουλή των γιατρών μου αλλά και της ομάδας μου, πήρα τη δύσκολη απόφαση να βάλω ένα τέλος στο 2016, καθώς χρειάζομαι μια εκτεταμένη αποκατάσταση μετά το χειρουργείο μου στο γόνατο στις αρχές του έτους. Οι γιατροί με συμβούλευσαν, ότι αν ήθελα να είμαι στο ATP Tour χωρίς τραυματισμούς τα επόμενα χρόνια, όπως και σκοπεύω να κάνω, θα πρέπει να δώσω στο γόνατό μου και το κορμί μου, τον κατάλληλο χρόνο για πλήρη αποκατάσταση. Είναι δύσκολο να χάνω την υπόλοιπη σεζόν. Παρόλα αυτά, αυτή η εμπειρία με κάνει να συνειδητοποιώ πόσο τυχερός ήμουν στην καριέρα μου, έχοντας τόσο λίγους τραυματισμούς. Η αγάπη που έχω για το τένις, τους αγώνες, τα τουρνουά και φυσικά εσάς, τους θαυμαστές μου, παραμένει άθικτη. Έχω μεγαλύτερο κίνητρο από ποτέ και θα βάλω όλη μου την ενέργεια για να επιστρέψω δυνατός, υγιής και σε καλή κατάσταση, για να παίξω επιθετικό τένις το 2017

Σας ευχαριστώ για την συνεχιζόμενη υποστήριξη,

Ρότζερ»

federerrio2016


(Πηγή: Facebook)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ