ΣΠΟΡ

Ανοίγει ο δρόμος για "σέντρα" στο πρωτάθλημα, εμπλοκή με την διαιτησία

Ανοίγει ο δρόμος για "σέντρα" στο πρωτάθλημα, εμπλοκή με την διαιτησία
EUROKINISSI / ICONPRESS / ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ

Όλα μοιάζουν να οδηγούν στην έναρξη του πρωτάθληματος, παρότι το πρωί αναβλήθηκε η συνάντηση των εκπροσώπων του κλιμακίου της FIFA / UEFA με τις ομάδες της Superleague, μετά από αιφνιδιαστική απόφαση της ΕΠΟ και δεν συζητήθηκε καθόλου το φλέγον θέμα της διαιτησίας. 

Το πλαίσιο αλλαγών που έκανε η ΕΠΟ στις πειθαρχικές επιτροπές, επανέφερε και την προηγούμενη σύνθεση της επιτροπής δεοντολογίας, την οποία αυθαίρετα είχε αλλάξει την 1η Αυγούστου.

Αυτός ήταν ο πρώτος και ο βασικότερος λόγος για τον οποίο ο Υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής είχε αναβάλλει την έναρξη του πρωταθλήματος και από την στιγμή που αυτός ο λόγος εκλείπει είναι πολύ πιθανό πλέον το Υπουργείου Αθλητισμού με νέα υπουργική απόφαση να αποφασίσει την έναρξη του πρωταθλήματος της Super League.

2581227


(Το ΔΣ της ΕΠΟ - Πηγή: EUROKINISSI / ACTION IMAGES / ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ)

Η ματαίωση της συνάντησης για την διαιτησία

Η ημέρα πάντως δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς καθως αιφνιδιαστικά η ΕΠΟ ματαίωσε τη συνάντηση του κυρίου Κουτσοκούμνη και των συνεργατών του με τις ομάδες της Superleague και θέμα συζήτησης την διαιτησία. Σύμφωνα με τη σχετική επίσημη ενημέρωση, η ματαίωση αποφασίστηκε από την ΕΠΟ προκειμένου:1.Να προστατευτεί η εκκρεμούσα διαδικασία για την εκλογή νέου προέδρου της λίγκας κατά τη γενική συνέλευσή της στις 31/8/2016, και 2.Να μην μετατραπεί η κορυφαία αυτή συνάντηση σε πεδίο αντιπαράθεσης και εκλογικής αναμέτρησης μεταξύ εκπροσώπων των ΠΑΕ, βάσει σχεδίου που είχε προετοιμαστεί και προγραμματιστεί προς εκτέλεση από συγκεκριμένα κέντρα.

Ο εκνευρισμός που προκλήθηκε στο κλιμάκιο των διεθνών Ομοσπονδιών ήταν μεγάλος για την ματαίωση της συνάντησης, όμως οι επικείμενες εκλογές για νέο πρόεδρο στην UEFA προς το παρόν καθυστερούν οποιαδήποτε δραστική κίνηση στο πεδίο της διαιτησίας.

Πλέον αναμένονται οι εξελίξεις και στο θέμα της σύνθεσης της διοίκησης της ΕΠΟ λόγω της παραπομπής του προέδρου και μελών για την υπόθεση της "κάρτας υγείας" (ήδη παραιτήθηκαν -από το αξίωμά τους και όχι τις θέσεις τους πάντως- ο αναπληρωτής πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Βαγγέλης Τοπολιάτης και ο β’ αντιπρόεδρος, Βαγγέλης Μαζαράκης και τους αντικατέστησαν ο Μάνος Γαβριηλίδης και ο Μιχάλης Τζανόπουλος).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ