ΚΟΣΜΟΣ

Εκλογές ΗΠΑ 2016: Νέα προκλητική δήλωση Τραμπ με φόντο την οπλοκατοχή

Εκλογές ΗΠΑ 2016: Νέα προκλητική δήλωση Τραμπ με φόντο την οπλοκατοχή
REUTERS/Mike Segar

Θύελλα αντιδράσεων προκαλεί μια νέα αναφορά του Ντόναλντ Τραμπ στη Χίλαρι Κλίντον, με αφορμή το θέμα της οπλοκατοχής.

Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών, μιλώντας σε ψηφοφόρους του στο Μαϊάμι, προέτρεψε τους σωματοφύλακες της αντιπάλου του στις αμερικανικές εκλογές, να πετάξουν τα όπλα τους. «Να αφοπλιστούν αμέσως. Πάρτε τα όπλα τους, για να δούμε τι θα της συμβεί», είπε ο Ντόναλντ Τραμπ, προσθέτοντας πως κάτι τέτοιο θα ήταν πολύ επικίνδυνο.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ρεπουμπλικανός διεκδικητής του Λευκού Οίκου καταφέρεται εναντίον της Χίλαρι Κλίντον με αφορμή το θέμα της οπλοκατοχής.

Τον περασμένο μήνα, είχε προτρέψει το ακροατήριό του να αναλάβει δράση κατά της Χίλαρι Κλίντον, κάνοντας χρήση ακόμη και της τροπολογίας 2 του αμερικανικού Συντάγματος, που κατοχυρώνει το δικαίωμα οπλοκατοχής και οπλοφορίας από τους απλούς πολίτες.

Η Κλίντον από την πλευρά της έχει αρκετές φορές δηλώσει πως οι αναφορές του Τραμπ στα όπλα και τη χρήση τους, υποκινούν τη βία.

Αυτή τη φορά τη δήλωση του Τραμπ σχολίασε ο διευθυντής της προεκλογικής εκστρατείας της Χίλαρι Κλίντον, Ρόμπι Μουκ, χαρακτηρίζοντάς την απαράδεκτη, ακόμη κι αν ειπώθηκε ως αστείο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ