ΚΟΣΜΟΣ

Ο Ομπάμα βάζει πλάτη για την Χίλαρι

Ο Ομπάμα βάζει πλάτη για την Χίλαρι
REUTERS/Joshua Roberts

Ιδιαίτερα ανήσυχος είναι ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα για το αν θα καταφέρει να κερδίσει η Χίλαρι Κλίντον τον Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές.

Μάλιστα, εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να παρέμβει προσωπικά στην προεκλογική εκστρατεία προκειμένου να κινητοποιήσει τους ψηφοφόρους των Δημοκρατικών, καθώς η νίκη της Κλίντον δεν είναι τόσο σίγουρη όσο τους προηγούμενους μήνες.

Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά η «Washington Post» ο Μπαράκ Ομπάμα ανησυχεί και αναγνωρίζει ότι το τελικό αποτέλεσμα θα κριθεί με ελάχιστη διαφορά. Παρόλο που θεωρούσε την ήττα του Τραμπ βέβαιη, το τελευταίο χρονικό διάστημα φαίνεται ότι έχει αλλάξει την άποψή του για την πορεία των προεκλογικών εξελίξεων.

Σύμφωνα με τις απόψεις των συμβούλων και των συνεργατών του, ο Μπαράκ Ομπάμα εξακολουθεί να έχει υψηλότερα επίπεδα δημοφιλίας από την Χίλαρι Κλίντον στους αφροαμερικανούς ψηφοφόρους αλλά και μεταξύ των νέων.

Παρά το γεγονός ότι οι ισορροπίες που έχουν διαμορφωθεί στο Κολέγιο των Εκλεκτόρων ευνοούν το Δημοκρατικό Κόμμα, ένα ισχυρό εκλογικό προβάδισμα της Κλίντον στις πολιτείες «κλειδιά» για την προεδρική εκλογή, μπορεί να εξασφαλιστεί μόνο με την ουσιαστική συμμετοχή στις εκλογές των μελών των μειονοτήτων που ζουν στις ΗΠΑ και των νέων ψηφοφόρων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ