ΣΠΟΡ

Τάισον Φιούρι: έχω κάνει κοκαΐνη, πάσχω από κατάθλιψη!

Τάισον Φιούρι: έχω κάνει κοκαΐνη, πάσχω από κατάθλιψη!
Action Images via Reuters / Lee Smith Livepic

Μια συνέντευξη που θα συζητηθεί έδωσε στο περίφημο περιοδικό Rolling Stone, ο παγκόσμιος πρωταθλητής της πυγμαχίας Τάισον Φιούρι, που παραδέχθηκε ότι έχει κάνει χρήση κοκαΐνης, ενώ υποστηρίζει ότι πάσχει από κατάθλιψη.

Στις 22 Σεπτεμβρίου ο παγκόσμιος πρωταθλητής βαρέων βαρών βρέθηκε σε έλεγχο θετικός σε χρήση κοκαΐνης και κινδυνεύει να χάσει δύο από τις ζώνες του. Όλο αυτό το διάστημα δημιουργήθηκε ένα τσουνάμι αντιδράσεων, με τον ίδιο πριν λίγες ημέρες αρχικά να δηλώνει ότι αποσύρεται από την ενεργό δράση και στην συνέχεια να δηλώνει ότι το έκανε για να ξεσκεπάσει τα media.

fury back


(Πηγή: Twitter)

Στην συνέντευξή του στο Αμερικανικό περιοδικό, ο Τάισον Φιούρι παραδέχεται ότι ξεκίνησε μετά τον Μάιο σταδιακά να κάνει χρήση της κοκαΐνης, ενώ βρισκόταν σε προπονητικό καμπ στην Ολλανδία, ώστε να μπορεί να συνέρχεται από το μεθύσι! Και αυτό γιατί πάσχει από κατάθλιψη, λόγω του κυνηγητού των μέσων και των Ομοσπονδιών, αμέσως μετά την νίκη του επί του Κλίτσκο και την κατάκτηση του παγκόσμιου τίτλου.

tyson fury cocaine rolling stone


(Ο τίτλος της συνέντευξης στο περιοδικό)

"Με κυνηγάνε λόγω της τσιγγανικής καταγωγής μου και καθημερινά δίνω μάχη με τους δαίμονες μου. Το τι κάνω όμως στην προσωπική μου ζωή δεν τους αφορά, Η κοκαΐνη δεν περιλαμβάνεται στις απαγορευμένες ουσίες στη αθλητική νομοθεσία της Νεβάδα και πάντως ξεκίνησα να την παίρνω πολύ μετά τον αγώνα. Πέρασα από όλους τους ελέγχους πριν την αναμέτρηση και αν ήθελαν μπορούσαν να με αποκλείσουν τότε, δεν βρήκαν όμως το παραμικρό. Εξάλλου δεν είναι ενισχυτική ουσία για τον οργανισμό. Δεν έχω πάρει κανένα άλλο φάρμακο (υπήρξαν κατηγορίες και για χρήση ναδρολόνης). Όλα αυτά όμως στην προσωπική μου ζωή, όχι την περίοδο, που έκανα προπόνηση ή ήταν ο αγώνας. Αυτοί με οδήγησαν σε αυτό το σημείο με το κυνηγητό. Η συμπεριφορά τους είναι ρατσιστική".

2016 04 27T143609Z 104769369 MT1ACI14363111 RTRMADP 3 BOXING ENGLAND


Ο Φιούρι στην ΣΤ με τον Κλίτσκο για τη ρεβάνς αστειεύεται για τα κιλά του - Πηγή: Action Images via Reuters / Lee Smith Livepic)

"Έτρωγα και έπινα και έγινα σα γουρούνι και η κοκαΐνη με βοηθούσε να συνέλθω. Έχω όμως σταματήσει από την 1η του μήνα πλέον. Αν δεν είχα τα παιδιά μου, δεν θα ζούσα σήμερα" είπε μεταξύ άλλων στην συγκλονιστική του συνέντευξη στο Rolling Stone, ο Βρετανός πυγμάχος (μπορείτε να την διαβάσετε όλοκληρη εδώ).

Ο Φιούρι δείχνει φανερά ότι χρειάζεται βοήθεια και μια ακόμη ανάρτησή του εδώ και λίγες ώρες στον λογαριασμό του στο Twitter δείχνει προς αυτή την κατεύθυνση.

Στο βίντεο αναφέρεται στην πίεση που νιώθει και παραθέτει διάφορα σχόλια που γίνονται για εκείνον το τελευταίο διάστημα. Οι αρχές της πυγμαχίας πάντως είναι ιδιαίτερα αυστηρές και είναι πολύ πιθανό μετά την IBF και οι υπόλοιπες ομοσπονδίες να του αφαιρέσουν το τίτλο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ