ΕΛΛΑΔΑ

Ο Βύρων Πολύδωρας το πρόσωπο που προτείνεται για πρόεδρος του ΕΣΡ

Ο Βύρων Πολύδωρας το πρόσωπο που προτείνεται για πρόεδρος του ΕΣΡ
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

O Βύρων Πολύδωρας είναι το πρόσωπο που φαίνεται να προτείνεται από την κυβέρνηση για τη θέση του Προέδρου του ΕΣΡ. Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι ο πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας βρέθηκε στο Μαξίμου όπου είχε συνάντηση τόσο με τον πρωθυπουργό όσο και με τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση. Με ανακοίνωσή της πάντως, η ΝΔ ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να συναινέσει για τη συγκρότηση του ΕΣΡ αν η κυβέρνηση δεν αποσύρει το νόμο Παππά. 

 

Β. Πολύδωρας: Να συμβάλουμε στην άρση του αδιεξόδου

Την επιθυμία του να συμβάλει στη νομική και θεσμική εξομάλυνση στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών αποδεχόμενος την πρόταση της κυβέρνησης να αναλάβει τη θέση του προέδρου του ΕΣΡ, καθώς «ο τόπος έχει πολλά προβλήματα και το αδιέξοδο δεν πάει άλλο», εξέφρασε ο Βύρων Πολύδωρας εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, άμα τη ολοκλήρωση της συνάντησής του με τους κ.κ. Τσίπρα και Βούτση.

17243115

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο κ. Πολύδωρας στους εκπροσώπους του Τύπου:

Η κατασταση στο θέμα αυτό ειναι σε βραχυκύκλωμα. Θεωρώ την πρόταση που μου έγινε ως τιμητική, αλλά κυρίως ως πρόταση για μια θέση ευθύνης. Όλοι οι δυνάμενοι να εκφέρουν γνώμη και οι έχοντες αποφασιστικότητα για συμβολή, είναι υποχρεωμένοι να δράσουν. Αυτό που είπα στους κυρίους Βούτση και Τσίπρα είναι ότι βασική προϋπόθεση είναι με συνταγματική συμμόρφωση να αποδεχθούμε την απόφαση του ΣτΕ. Το καίριο σημείο είναι η συγκρότηση του ΕΣΡ με όλες τις αρμοδιότητες που προβλέπει το Συνταγμα. Την έκαναν δεκτή.

Ερωτηθείς σχετικά με τα όσα υποστηρίζει η Νέα Δημοκράτια περί επικοινωνιακών τεχνασμάτων, ο κ. Πολύδωρας, επί 32 έτη στέλεχος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης απάντησε λέγοντας ότι:

Εγώ δεν κάνω κανένα επικοινωνιακό παιχνίδι. Και ούτε είδα από τον Πρόεδρο της Βουλής ή τον πρωθυπουργό να κάνουν ή να έχουν τάση για επικοινωνιακά τεχνάσματα. Αντιθέτως, είδα τάση για συναίνεση. Η συναίνεση αποτελεί βασική προϋπόθεση για τη συμμετοχή μου.Θέλω να μιλήσω με τον κ. Μητσοτάκη και όλους τους πολιτικούς αρχηγούς και να εκθέσω τις σκέψεις μου στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Κληθείς να προσδιορίσει το χρονικό σημείο που του έγινε η πρόταση, ο κ. Πολύδωρας χαμογέλασε και απέφυγε να απαντήσει.

Η απάντηση της Νέας Δημοκρατίας

«Η Νέα Δημοκρατία είναι σταθερά υπέρ της λειτουργίας του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης. Με όλες τις αρμοδιότητες που προβλέπει το Σύνταγμα και καταργούσε ο νόμος Παππά», τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ και προσθέτει: «Επομένως τις επόμενες ημέρες ο νόμος Παππά πρέπει να αντικατασταθεί από νόμο που θα υλοποιεί αυτά που το Σύνταγμα προβλέπει, ώστε αμέσως μετά να συσταθεί το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης. Η Κυβέρνηση, έστω και μία φορά, ας αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και ας εγκαταλείψει τα επικοινωνιακά παιχνίδια».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ