ΚΟΣΜΟΣ

Δημοψήφισμα Ιταλία: Ο πιο διάσημος σεφ απειλεί να εγκαταλείψει τη χώρα αν επικρατήσει το «Όχι»

Δημοψήφισμα Ιταλία: Ο πιο διάσημος σεφ απειλεί να εγκαταλείψει τη χώρα αν επικρατήσει το «Όχι»
WIKIPEDIA

Να εγκαταλείψει την Ιταλία απειλεί ο πιο διάσημος σεφ της χώρας Μάσιμο Μποτούρα, σε περίπτωση που επικρατήσει το «Όχι» στο δημοψήφισμα για τη συνταγματική αναθεώρηση.

Το μεγαλύτερο όνομα της ιταλικής κουζίνας δήλωσε ότι, αν ο Ματέο Ρέντσι ηττηθεί στο δημοψήφισμα, «θα ευχαριστήσει τη χώρα που του έχει δώσει τόσα πολλά», θα κλείσει το εστιατόριό του στη Μοντένα και θα ανοίξει ένα άλλο στη Νέα Υόρκη, όπου και θα μετεγκατασταθεί, αναφέρει σε δημοσίευμά της η βρετανική εφημερίδα Guardian.

O διάσημος σεφ, ιδιοκτήτης του εστιατορίου Osteria Francescana στη Μοντένα, εκτιμά ότι η απόρριψη της συνταγματικής αναθεώρησης θα ήταν καταστροφική για τη χώρα καθώς, μεταξύ άλλων, ενδεχομένως να έριχνε την κυβέρνηση.

Η Osteria Francescana ψηφίστηκε τον Ιούνιο καλύτερο εστιατόριο στον κόσμο.

«Το δημοψήφισμα είναι πολιτιστικό και όχι πολιτικό θέμα. Δεν αφορά τον Ρέντσι ή τον Γκρίλο. Είναι αυτή η λογική ότι 'στην Ιταλία, δεν μπορούν να γίνουν πράγματα'. Αν επικρατήσει αυτή η λογική, τελείωσε η ιστορία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μποτούρα.

Δημοσκοπήσεις έδειξαν την Παρασκευή ότι ο πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι μάλλον θα ηττηθεί στο δημοψήφισμα για τη συνταγματική αναθεώρηση που θα πραγματοποιηθεί στις 4 Δεκεμβρίου και σε αυτή την περίπτωση ο ίδιος έχει δηλώσει ότι θα παραιτηθεί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ