ΣΠΟΡ

Superleague: νίκη στο τέλος για τον Ολυμπιακό κόντρα στον Παναιτωλικό

Superleague: νίκη στο τέλος για τον Ολυμπιακό κόντρα στον Παναιτωλικό
EUROKINISSI SPORTS / ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ

Δύο γκολ στα τελευταία 10 λεπτά του αγώνα έδωσαν τελικά το τρίποντο στον Ολυμπιακό, που κέρδισε τον Παναιτωλικό με 3-1 στο Καραϊσκάκης, με την ομάδα όμως του Μαντζουράκη να βάζει πολύ δύσκολα στους ερυθρόλευκους.

Το ματς ξεκίνησε με μια κεφαλιά του Μιλιβόγιεβιτς, που απέκρουσε ο Κυριακίδης, όμως η συνέχεια ανήκε στον Παναιτωλικό. Ο Μαντζουράκης έβαλε τους παίκτες του να περιμένουν τυος αντιπάλους τους και να χτυπήσουν στην κόντρα χάνοντας στο 9 ένα απίστευτο τετ α τετ του Ρόσα με τον Λεάλι, με τον παίκτη των φιλοξενούμενων μόνο του στην πλάτη της άμυνας να πλασάρει άουτ, όπως και στο 43 σε παρόμοια φάση ο Μάρκους Πάουλο.

3996825


(Μονομαχία Ρόσα και Μιλιβόγιεβιτς (δ) - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS)

Μοναδική στιγμή που φάνηκε στο πρώτο μέρος ο Ολυμπιακός ήταν στις καθυστερήσεις, με τον Καρντόσο να σουτάρει από το ύψος της μικρής περιοχής και την μπάλα να σταματά στο δοκάρι.

3996764


(Πηγή: EUROKINISSI / ICONPRESS / ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Ο Μπέντο έβγαλε στο ημίχρονο τον κακό Φορτούνη και έβαλε τον Ανδρούτσο και λίγο αργότερα έριξε στο ματς και τον Μανθάτη αντί του επίσης "άφαντου" Πάρντο, δίνοντας ταχύτητα μαζί με την παρουσία του Σεμπά. Ήταν όμως ο Παναιτωλικός που σκόραρε με κεφαλιά του Κούσα, από φάουλ και αδράνεια των ερυθρόλευκων αμυντικών.

3996846


(Πηγή: EUROKINISSI / ICONPRESS / ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Το προβάδισμα κράτησε όμως μόλις 10 λεπτά, με τον Καρντόσο να βρίσκει με διαγώνια μπαλιά τον Σεμπά στην μικρή περιοχή και τον MVP του ματς με προβολή να ισοφαρίζει.

3996873


(Πηγή: EUROKINISSI SPORTS)

Το ματς «άνοιξε», καθώς μπήκε και ο Τσόρι. Ο Παναιτωλικός έχασε άλλη μια κόντρα επίθεση με τον Κλέσιο και ο Ολυμπιακός πιο αποτελεσματικός και ποιοτικός στο τέλος πήρε τη νίκη με τον Καρντόσο και τον Φιγκέιρας να σκοράρουν (ο Πορτογάλος ήταν αυτός που έδωσε και την ασσίστ-γύρισμα στο γκολ του Παραγουανού), ενώ δοκάρι είχε με καταπληκτικό σουτ και ο Μανθάτης.

3996939


(Πηγή: EUROKINISSI / ICONPRESS / ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Ο Μπέντο δήλωσε μετά το ματς ότι δεν έκανε καλό παιχνίδι ο Ολυμπιακός, αλλά θα κάνει γιορτές στην κορυφή της βαθμολογίας με 31 βαθμούς, έχοντας την Ξάνθη στους 22 και θα περιμένει να δει τι θα κάνουν ο Παναθηναϊκός (21) στην Λάρισα απόψε και η ΑΕΚ (19) αύριο με τον ΠΑΣ στο ΟΑΚΑ.

3996798


(Πηγή: EUROKINISSI SPORTS)

Η 15η αγωνιστική

Σάββατο 17/12
Βέροια-Ξάνθη 0-4
Πλατανιάς-Ατρόμητος 3-0
Κέρκυρα-ΠΑΟΚ 0-5

Κυριακή 18/12
Ολυμπιακός-Παναιτωλικός 3-1 (61 Σεμπά, 83 Καρντόσο, 85 Φιγκέιρας / 52 Κούσας)
Ηρακλής-Αστέρας Τρ. (17.15)
Λεβαδειακός-Πανιώνιος (17.15)
ΑΕΛ-Παναθηναϊκός (19.30)

Δευτέρα 19/12
ΑΕΚ-ΠΑΣ Γιάννινα (19.30)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ