Σουηδή υπουργός ειρωνεύεται τον Τραμπ
«Φωτιά» έχει πάρει το διαδίκτυο από φωτογραφία της αντιπροέδρου της σουηδικής κυβέρνησης Ιζαμπέλα Λέβιν, με την οποία ανακοινώνεται νέο νομοσχέδιο της Σουηδία για το κλίμα.
Η Λέβιν, που διατελεί και υπουργός Περιβάλλοντος της χώρας, πόζαρε δίπλα σε επτά κυρίες – η μια εκ των οποίων είναι έγκυος – για να ανακοινώσει την αλλαγή, θυμίζοντας, ειρωνικά, αντίστοιχη φωτογραφία του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.
Οι αναλογίες με την πόζα του πλανητάρχη να υπογράφει το προεδρικό διάταγμα για τις αμβλώσεις δίπλα σε μια ομάδα αντρών, είναι ουκ ο λίγες.
«Είμαστε μια φεμινιστική κυβέρνηση, αυτό δείχνει η φωτογραφία. Σε τελευταία ανάλυση, επαφίεται σε αυτόν που την κοιτάζει να την ερμηνεύσει», είπε απλά και ξεκάθαρα η υπουργός μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο για την φωτογραφία.

(REUTERS/Kevin Lamarque)
«Υπάρχει ένα παγκόσμιο αίτημα να βρεθεί ένας ηγέτης για το κλίμα. Θέλω να δείξω ότι η Σουηδία είναι έτοιμη να δώσει αυτή τη μάχη», δήλωσε εκφράζοντας ακόμη ένα από τα χαρακτηριστικά που την διαχωρίζουν από τον Τραμπ, που εκφράζει σκεπτικισμό απέναντι στην κλιματική αλλαγή.
Παναθηναϊκός: «Η ΚΑΕ αποκλείστηκε από τα κονδύλια ενεργειακής αναβάθμισης ΠΡΙΝ υπογραφεί η σύμβαση»
16:38
Γαλλία: Στρατιώτες άνοιξαν πυρ εναντίον drone που πετούσαν πάνω από μια βάση πυρηνικών υποβρυχίων
16:30
Vision Zero: Η κατάταξη της Ελλάδας στα τροχαία και η ευρωπαϊκή στρατηγική οδικής ασφάλειας
16:24
Σε επιφυλακή παραμένει ο Δήμος Αθηναίων για τα έντονα καιρικά φαινόμενα
16:16