ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Σύμμαχος των Αστερίξ και Οβελίξ χαρακτήρας εμπνευσμένος από τον Τζούλιαν Ασανζ

Σύμμαχος των Αστερίξ και Οβελίξ χαρακτήρας εμπνευσμένος από τον Τζούλιαν Ασανζ

Πιο επίκαιρος από ποτέ, ο μικροσκοπικός Γαλάτης και ο τροφαντός φίλος του κηρύσσουν πόλεμο στην προπαγάνδα.

Στο πλάϊ τους κανένας τυχαίος. Χαρακτήρας εμπνευσμένος από τον Tζούλιαν Ασανζ των Wikileaks o σύμμαχος ενάντια στους κακούς, παμπόνηρους Ρωμαίους θα είναι ο φημισμένος δημοσιογράφος με το όνομα "Confoundtheirpolitix" ο οποίος και υπερασπίζεται το καλό στην εφημερίδα "Condatum Echo."

Το νέο κόμικ της σειράς που αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 22 Οκτωβρίου σε ολόκληρο τον κόσμο, περιλαμβανομένων της Βραζιλίας, της Ινδίας, των ΗΠΑ και της Αυστραλίας θα είναι η 36η έκδοση της σειράς.

Με τίτλο "Asterix and the Missing Scroll" το νέο κόμικ θα κυκλοφορήσει δύο χρόνια μετά την επανεμφάνιση του γαλατικού διδύμου, έπειτα από οκταετή απουσία του στη Σκωτία. Το “Asterix and the Picts” πούλησε περισσότερα από 5,4 εκατομμύρια αντίτυπα σε 15 χώρες και μεταφράστηκε σε τουλάχιστον 20 γλώσσες και διαλέκτους.

Η νέα έκδοση θα κυκλοφορήσει σε τέσσερα εκατομμύρια αντίτυπα -τα μισά στα γαλλικά.

Η διάσημη σειρά κόμικς είναι έργο του σκιτσογράφου Αλμπέρ Ουντερζό και του κειμενογράφου Ρενέ Γκοσινί κι εμφανίστηκε το 1959.

Έγινε μπεστ-σέλερ στον χώρο των κόμικς με περίπου 365 εκατ. αντίτυπα να έχουν πουληθεί παγκοσμίως, έγινε επιτυχία στον κινηματογράφο με 13 περιπέτειες και έγινε έμπνευση για το θεματικό Πάρκο Αστερίξ, έξω από το Παρίσι.

Αν και ο 88χρονος Ουντερζό εξακολουθεί να δίνει πνεύμα με τα κείμενα του (έχοντας αναλάβει τη συγγραφή μετά την απώλεια του Γκοσινί το 1977) το "Asterix and the Picts" ήταν το πρώτο κόμικ που γράφτηκε και σχεδιάστηκε από τους Ζαν-Ιβ Φερί & Ντιντιέ Κονράντ. Αυτοί είναι και οι δύο Γάλλοι που έχουν δεσμευθεί να φέρουν τον Αστερίξ στον 21ο αιώνα.

Αυτό είναι το πρώτο φύλλο από την πολυαναμενόμενη έκδοση που παρουσιάστηκε μόλις εχθές στο Παρίσι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ