OSCARS

Όσκαρ 2017: Το CNN προβλέπει τους μεγάλους νικητές

Όσκαρ 2017: Το CNN προβλέπει τους μεγάλους νικητές

Τα βραβεία της Ακαδημίας Κινηματογράφου και Επιστημών μπορεί να φέρουν αμηχανία σε κάποιον που δεν γνωρίζει τη διαφορά ανάμεσα στο "μοντάζ ήχου" και τη "μίξη ήχου." Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να έχετε το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στα στοιχήμετα για τα Όσκαρ της 89ης τελετής, ακόμη και αν δεν ποντάρετε χρήματα στο σπορ.

Όσοι θέλουν να είναι πραγματικοί και αδιαφιλονίκητοι νικητές στα στοιχήματα με προβλέψεις καίριες και σωστές θα πρέπει να έχουν κάνει πολύ homework.

Να έχουν μελετήσει τις τιμητικές διακρίσεις που έχουν παραδοθεί ήδη στους υποψήφιους της βραδιάς, να έχουν κρατήσει σημειώσεις από τα επιβεβαιωμένα φαβορί και τις απροσδόκητες εκπλήξεις και να είναι έτοιμοι για κάποιες (εύλογες) ανατροπές.

Το CNN μελέτησε όλα τα παραπάνω πριν από εμάς για εμάς και παραδίδει το δικό του οδηγό νικητών της βραδιάς.

Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας στο La La Land

Αναπόφευκτο και κλισέ, όλοι, από τους New York Times στο CNN στοιχηματίζουν ότι η ταινία που είναι μια ωδή στο Χόλιγουντ θα σηκώσει και το μεγαλύτερο βραβείο της 89ης απονομής. Η Πόλη των Αστεριών θα τιμηθεί όπως πρέπει.

Όσκαρ Α' Αντρικού Ρόλου στον Ντένζελ Ουάσινγκτον (Fences)

Eίναι μια κατηγορία με αγωνία γιατί κανείς τελικά δεν μπορεί να γνωρίζει μέχρι τα ξημερώματα της Δευτέρας αν το Όσκαρ θα το πάρει ο Κέισι Άφλεκ (που ήταν φαβορί για το Manchester by The Sea αλλά οι φήμες σεξουαλικής παρενόχλησης εις βάρος γυναικών από το παρελθόν του μουτζούρωσαν την εικόνα και φρέναραν τη δυναμική του) ή ο Ντένζελ Ουάσιγκτον που για τους περισσότερους είναι και καλύτερος στην ερμηνεία του στο Fences -μια ταινία που σκηνοθέτησε ο ίδιος.

Όσκαρ B' Αντρικού Ρόλου στον Mahershala Ali (Moonlight)

O Αli έχει καταφέρει να μονοπωλήσει το ενδιαφέρον όλων με τον από καρδιάς πολιτικοποιημένο λόγο του γεμάτο συναίσθημα στα SAG ενώ οι ερμηνείες του τόσο στο Moonlight όσο και στο Hidden Figures τον φέρνουν πρώτο στις προτιμήσεις πολλών.

Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου στην Emma Stone (La La Land)

EMMA

Είναι η πλέον σίγουρη επιλογή αν και η δυναμική της Ιζαμπέλ Ιπέρ στο Elle συζητιέται πολύ. Ωστόσο αν είχατε λεφτά για στοίχημα, ας τα ποντάρατε στην Stone όσο ήταν καιρός.

Όσκαρ Β' Γυναικείου Ρόλου στην Viola Davis (Fences)

Ό,τι είναι η υποψηφιότητα της Stone για την παραπάνω κατηγορία είναι και η Davis για την δευτεραγωνίστρια της βραδιάς στις γυναικείες ερμηνείες. Αν και είναι πολύ δύσκολο να συναγωνιστεί κανείς τον Ντένζελ Ουάσινγτον η Davis όχι μόνο του έκλεψε την παράσταση αλλά έκανε το Fences μια ταινία σχεδόν δική της.

Όσκαρ Σκηνοθεσίας στον Damien Chazelle (La La Land)

Ο Chazelle είναι το αγαπημένο παιδί της Ακαδημίας και ως τέτοιος μοιάζει να είναι ο αδιαφιλονίκητος πρωταγωνιστής στο Όσκαρ Σκηνοθεσίας. Αν ωστόσο του το αρπάξει από τα χέρια ο Barry Jenkins του Moonlight δεν θα εντυπωσιαστούν πολλοί.

Όσκαρ Κινουμένων Σχεδίων στο Zootopia

Πολύ αστεία και εξαιρετικά δουλεμένη το Zootopia αναμένεται να κατακτήσει τη μεγάλη σκηνή και όλοι θα θέλαμε τα ζωάκια του να γεμίσουν το Dolby Theater με το μπρίο τους.

Όσκαρ Ντοκιμαντέρ Μεγάλου Μήκους στο O.J .: Made in America

Το O.J. Made in America κατάφερε να είναι ένα καίριο σχόλιο επάνω στη φύση της διασημότητας και τις φυλετικές σχέσεις στις ΗΠΑ με αφορμή μια υπόθεση δολοφονίας που μονοπώλησε τα media. Σχεδόν λογοτεχνικό στην αφήγηση του το ντοκιμαντέρ αυτό συζητιέται πολύ.

Όσκαρ Ξενόγλωσσης Ταινίας στον Εμποράκο του Ιράν

SALE

Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα κατηγορία που φέρνει την κωμική πλευρά της ζωής του Τoni Erdman της Γερμανίας απέναντι στη σκληρή τιμή της καθημερινότητας στον δραματικό Ο Εμποράκος από το Ιράν το Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας μοιάζει να είναι ήδη στα χέρια του Φαραντί. Το μεταναστευτικό προεδρικό διάταγμα ευνοεί πραγματικά την ταινία.

Η φετινή 89η τελετή των βραβείων Oscar την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου θα μεταδοθεί ζωστανά στην COSMOTE TV.

Η COSMOTE TV αποτελεί για τα επόμενα τρία χρόνια τον μοναδικό προορισμό για τα Βραβεία της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Oscar predictions: Who will win big? By Brian Lowry and Lisa Respers France, CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ