ΕΛΛΑΔΑ

Βίντεο με την τρελή πορεία του οδηγού της Porsche εξετάζουν οι Aρχές

Βίντεο με την τρελή πορεία του οδηγού της Porsche εξετάζουν οι Aρχές
EUROKINISSI/ ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Ένα βίντεο διάρκειας 30 λεπτών που αποτυπώνει τη διαδρομή της φονικής Porsche στην Εθνική Οδό μέχρι τη στιγμή της σύγκρουσης και το θάνατο τεσσάρων ανθρώπων, έχουν στα χέρια τους οι Aρχές και αποτελεί το πιο βασικό στοιχείο στην έρευνά τους για τα αιτία της τραγωδίας.

Εξετάζουν δευτερόλεπτο προς δευτερόλεπτο την οδηγική συμπεριφορά του οδηγού, αν κρατούσε σταθερή πορεία ή όχι, αν έκανε προσπεράσεις αντικανονικές, αν υπάρχει η παραμικρή πιθανότητα κόντρας με άλλο αυτοκίνητο και φυσικά την ταχύτητα με την οποία κινείτο το ΙΧ. Εκεί όμως που εστιάζουν περισσότερο, είναι στα τελευταία χιλιόμετρα προτού ο οδηγός χάσει τον έλεγχο του αυτοκινήτου.

Εστιάζουν στο αν και πού μπορεί να χτύπησε το αυτοκίνητο και ακριβώς σε ποιο σημείο άρχισε να μην κινείται στην ευθεία του αλλά στο πλάι. Και αυτό από μία πρώτη εξέταση της εικόνας στο βίντεο, φαίνεται να έγινε κάποια μέτρα πριν από την είσοδο του πάρκινγκ. Όσο για την ταχύτητα του αυτοκινήτου, είναι ξεκάθαρο από το βίντεο ότι για πολύ μεγάλη απόσταση ήταν υπερβολικά υψηλή.

Με βάση όμως το υλικό αυτό, οι Αρχές θα εντοπίσουν όλους τους οδηγούς που ήταν δίπλα στην Porsche κατά τη διάρκεια της διαδρομής. Ήδη από τους αριθμούς κυκλοφορίας των αυτοκινήτων, έχουν εντοπίσει τους πρώτους και θα αρχίσουν να τους παίρνουν καταθέσεις.

Όσο για τα λάστιχα της Porsche, έχει διαταχθεί ήδη πραγματογνωμοσύνη και οι Αρχές ερευνούν το ενδεχόμενο να ήταν χιονολάστιχα που να μην άντεξαν το υψηλό θερμικό φορτίο που αναπτύχθηκε λόγο της υψηλής ταχύτητας. Έτσι δεν αποκλείεται το σενάριο να έσκασε κάποιο από τα λάστιχα και να ήταν αδύνατον στον οδηγό με τόσα χιλιόμετρα την ώρα, να ελέγξει το αυτοκίνητο.

Διαβάστε επίσης

Τα συγκινητικά λόγια της μητέρας του συνοδηγού της μοιραίας Porsche

Οι σπαρακτικές δηλώσεις του πατέρα μετά το ατύχημα στην Αθηνών-Λαμίας (vid)

Η ανακοίνωση του ιδιοκτήτη Jumbo για το τροχαίο στην Αθηνών-Λαμίας

ΔΗΜΟΦΙΛΗ