ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Star Wars Day: Επετειακοί εορτασμοί για τον 40ετη Πόλεμο των Άστρων

Star Wars Day: Επετειακοί εορτασμοί για τον 40ετη Πόλεμο των Άστρων

Eκατοντάδες Jedi και Stormtroopers κατέκλησαν την Taipei με αφορμή την Ημέρα του Πολέμου των Άστρων, την 4η Μαίου που κάθε χρόνο δίνει αφορμή για διαγαλαξιακούς εορτασμούς.

Ειδικότερα φέτος η Star Wars Day κουβαλάει το βάρος τεσσάρων δεκαετιών από την γέννηση του κινηματογραφικού franchise που καθιέρωσε με επιμονή και φαντασία ο Τζορτζ Λούκας.

Οι εορτασμοί με μαραθώνιους προβολών αλλά και πάρτι στους δρόμους της ασιατικής μητρόπολης έφεραν αναρίθμητους θνητούς που σε ένα παράλληλο κόσμο είναι κάτι πέρα από τη Γη στο metro της Taipei που είχαν ένα κοινό moto. "May the 4th be with you" παραφράζοντας την κλασική ατάκα της διαστημικής όπερας Star Wars "May the force be with you."

"Οι άνθρωποι στην Ταϊβάν λατρεύουν την επιστημονική φαντασία και τον Πόλεμο των Άστρων" είπε στο reuters ο 32χρονος σκηνοθέτης Makoto Tsai.

Φέτος συμπληρώνονται 40 χρόνια από τότε που οι Χάρισον Φορντ, Μαρκ Χάμιλ και Κάρι Φίσερ ξεκίνησαν να παλεύουν για την ανθρωπότητα στον πρώτο Πόλεμο των Άστρων που ζήσαμε ποτέ, το 1977.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ