ΚΟΣΜΟΣ

Αυτό είναι το δεύτερο μεγαλύτερο διαμάντι στην ιστορία

Αυτό είναι το δεύτερο μεγαλύτερο διαμάντι στην ιστορία
Lucara Diamond

Μια μικρή καναδική εταιρεία διαμαντιών ανακάλυψε το δεύτερο μεγαλύτερο διαμάντι υψηλής ποιότητας και το μεγαλύτερο τα τελευταία εκατό χρόνια στα ορυχεία της στην Μποτσουάνα, στη νότια Αφρική.

Η πέτρα των 1.111 καρατίων βρέθηκε στο ορυχείο Καρόουε, στην βόρεια-κεντρική Μποτσουάνα, που θεωρείται μια από τις περιοχές με τη μεγαλύτερη παραγωγή διαμαντιών στον κόσμο ανακοίνωσε η Lucara Diamond σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Το διαμάντι, τύπου ΙΙΑ, έχει διαστάσεις 65 χιλιοστά (mm) επί 56 mm επί 40 mm αλλά δεν καταφέρνει να ρίξει από την κορυφή το μεγαλύτερο διαμάντι υψηλής ποιότητας που βρέθηκε ποτέ. Την πέτρα των 3.106 καρατίων που βρέθηκε στο ορυχείο Πρεμιέρ στη Νότια Αφρική το 1905 και αποφασίσαμε να το ονοματίσουμε Κόλιναν.

Σε άλλα ακριβά νέα της ημέρας

(Πηγή φωτογραφίας: REUTERS/Danny Moloshok)

ο ηθοποιός, ακτιβιστής αλλά και επιχειρηματίας Λεονάρντο Ντι Κάπριο επενδύει στη start-up Diamond Foundry η οποία και υπόσχεται ότι θα προσφέρει μια “βιώσιμη” εναλλακτική λύση στη διαδικασία εξόρυξης διαμαντιών σύμφωνα με το Venture Capital Post.

Το πιο ακριβό διαμάντι του κόσμου για τα μάτια μιας... 7χρονης

Το αν η εταιρία με έδρα το Σαν Κάρλος της Καλιφόρνια θα κάνει πραγματικότητα τις περιβαλλοντικά ορθές υποσχέσεις της για παραγωγή υψηλής ποιότητας διαμαντιών είναι κάτι που ο πρωταγωνιστής του "Ματωμένου Διαμαντιού" Ντι Κάπριο και οι υπόλοιποι χρηματοδότες της (ανάμεσα τους πολλά χρυσά αγόρια της Silicon Valley) ανυπομονούν να δουν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ