ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ κατά του πρώην διευθυντή του FBI: Λέει ψέματα και είμαι έτοιμος να καταθέσω (vid)

Τραμπ κατά του πρώην διευθυντή του FBI: Λέει ψέματα και είμαι έτοιμος να καταθέσω (vid)
REUTERS/Jonathan Ernst

Στην αντεπίθεση πέρασε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ μετά την κατάθεση του πρώην διευθυντή του FBI, λέγοντας ότι ψεύδεται ενώ δήλωσε έτοιμος να καταθέσει ενόρκως για να διαψεύσει όσα ισχυρίστηκε ο Τζέιμς Κόμεϊ.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξής Τύπου του με τον πρόεδρο της Ρουμανίας Κλάους Γιοχάνις, υποσχέθηκε να αποκαλύψει «στο εγγύς μέλλον» εάν διαθέτει αρχεία με ηχογραφήσεις των συνομιλιών του με τον Τζέιμς Κόμεϊ, όπως είχε αφήσει να εννοηθεί παλαιότερα, ωστόσο προειδοποίησε: «Θα απογοητευτείτε πολύ όταν ακούσετε την απάντηση».

Σημειώνεται πως Κόμεϊ, που απολύθηκε την 9η Μαΐου, επιβεβαίωσε ότι ο πρ'οεδρος των ΗΠΑ του ζήτησε να εγκαταλείψει την έρευνα για τις σχέσεις του στρατηγού Μάικλ Φλιν, πρώην συμβούλου εθνικής ασφαλείας, με τη Ρωσία.

640x640 1

REUTERS/Jonathan Ernst

«Δεν θα υπήρχε τίποτα κακό, εάν το είχα κάνει... Όμως δεν το είπα», τόνισε ο Τραμπ.

Κατόπιν απάντησε ότι είναι διατεθειμένος «100%» να το επιβεβαιώσει αυτό ενόρκως, ιδίως ενώπιον του ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μούλερ, που επιβλέπει εδώ κι ένα μήνα όλες τις πτυχές της έρευνας για την φερόμενη εμπλοκή της Ρωσίας στην προεκλογική εκστρατεία για τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ.

Επιπλέον, ο Ντόναλντ Τραμπ διέψευσε ότι ζήτησε από τον Κόμεϊ να του δηλώσει «αφοσίωση».

Η κατάθεση του πρώην επικεφαλής του FBI «δεν έδειξε καμία συμπαιγνία, καμία παρεμπόδιση» διαβεβαίωσε ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους.

«Όλα πάνε πολύ καλά. Ήταν μια δικαιολογία των Δημοκρατικών που είχαν μόλις χάσει μια εκλογική αναμέτρηση που ορισμένοι θεωρούσαν σίγουρη», είπε σημειώνοντας:

Ειλικρινά ο Τζέιμς Κόμεϊ επιβεβαίωσε πολλά πράγματα που εγώ είπα κι ορισμένα που υποστήριξε δεν ήταν αλήθεια. Είναι κάποιος που διαρρέει πληροφορίες, όμως εμείς θέλουμε να επιστρέψουμε στο έργο της διακυβέρνησης της χώρας μας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ