ΕΛΛΑΔΑ

Αυτός είναι ένας από τους δράστες της σπείρας Κολομβιανών που έκλεβαν ιατρικά μηχανήματα

Αυτός είναι ένας από τους δράστες της σπείρας Κολομβιανών που έκλεβαν ιατρικά μηχανήματα
Ένα εκ των ιατρικών μηχανημάτων που επιστράφησαν στην Ελλάδα EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Ο άνδρας που φαίνεται στη φωτογραφία είναι ένα από τα μέλη της σπείρας των Κολομβιανών που είχαν κλέψει τα ιατρικά μηχανήματα από νοσοκομεία της χώρας.

Πρόκειται για τον κακοποιό που λίγη ώρα πριν αποτυπωθεί σε κάμερα ασφαλείας είχε εισβάλει στο νοσοκομείο του Βόλου και άρπαξε ενδοσκόπια τα οποία τοποθέτησε στο σακίδιο, που φαίνεται να έχει στη πλάτη του και στη φωτογραφία.

Οι φωτογραφίες που δημοσιεύει το CNN Greece είναι από κλειστό κύκλωμα ασφαλείας σε είσοδο κατοικίας που βρίσκεται κοντά στο νοσοκομείο.

Η φωτογραφία αυτή μαζί με άλλες ακόμη, στάλθηκαν στους Γάλλους αστυνομικούς οι οποίοι πιστοποίησαν ότι πρόκειται για μέλος της συμμορίας που οι γαλλικές Αρχές έχουν ταυτοποιήσει, καθώς στο παρελθόν η Γαλλία ήταν μια από τις περίπου δέκα χώρες όπου είχαν δράσει οι κακοποιοί.

IMG 1002

Ο συγκεκριμένος μάλιστα δράστης είχε έρθει πρόσωπο με πρόσωπο με έναν γιατρό, όταν αυτός μπήκε ξαφνικά μέσα στο ακτινολογικό τμήμα του νοσοκομείου του Βόλου. Ο Κολομβιανός βγήκε τρέχοντας από το παράθυρο και άφησε πίσω του δυο σακ βουαγιάζ, καθώς όπως φαίνεται είχε σκοπό να κλέψει και άλλα μηχανήματα, μέχρι τη στιγμή που έγινε αντιληπτός από το γιατρό. Μάλιστα ο γιατρός αναγνώρισε από το υλικό του βίντεο τον δράστη, που είχε δει ξαφνικά μπροστά του μέσα στο νοσοκομείο.

Οι ελληνικές Αρχές έφτασαν στα ίχνη των δραστών όταν οι αστυνομικοί του Βόλου, έκαναν συνδυασμό της ώρας που η συμμορία «χτύπησε» το νοσοκομείο της πόλης και εντόπισαν σε λίγες ώρες το βιντεοληπτικό υλικό. Η ασφάλεια Βόλου κατάφερε να εντοπίσει σε κάμερα ασφαλείας και το νοικιασμένο αυτοκίνητο με το οποίο οι δράστες ταξίδευαν από την Αθήνα όπου διέμεναν, στην επαρχιακή πόλη.

IMG 1003

Οι αστυνομικοί πάντως στάθηκαν άτυχοι καθώς δεν μπόρεσαν να συλλάβουν τους κακοποιούς, οι οποίοι έφυγαν από την Ελλάδα αεροπορικώς από το Ελευθέριος Βενιζέλος, δυο ημέρες πριν εντοπιστεί το σπίτι που διέμεναν στο κέντρο της Αθήνας.

Πάντως αξιωματικοί της ΕΛΑΣ υποστηρίζουν ότι το καρτέλ των ναρκωτικών στην Κολομβία βρίσκεται πίσω από το συγκεκριμένο κύκλωμα, καθώς χρειάζεται τα ενδοσκόπια όχι για να τα πουλήσει σε ιδιωτικά ιατρικά εργαστήρια, αλλά για να τοποθετεί πιο εύκολα στο στομάχι μελών του καρτέλ τα ναρκωτικά και να τα μεταφέρουν με τρόπο που να μην μπορούν να εντοπιστούν οι Αρχές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ