ΣΠΟΡ

Σε κώμα ο Λαμάρ Όντομ δίνει μάχη για τη ζωή του

Σε κώμα ο Λαμάρ Όντομ δίνει μάχη για τη ζωή του
Ο Lamar Odom και η Khloe Kardashian στα βραβεία 2011 Teen Choice στο Λος Άντζελες CNN Wire

Τo δράμα του δις πρωταθλητή NBA συγκινεί την Αμερική, όπου το πολιτικά πανίσχυρο αφήγημα των οικογενειακών αξιών βρίσκει θέση ανάμεσα και στις πιο έξαλλες καταστάσεις της showbiz.

Έξι χρόνια μετά τον γάμο τους και έναν χρόνο μετά τον επίσημο χωρισμό τους, Λαμάρ Όντομ (Lamar Odom) και Κλόε Καρντάσιαν (Khloé Kardashian) μοιράζονται δύο διαφορετικές πλευρές στο κρεβάτι του Sunrise Hospital στο Λας Βέγκας.

Αυτός σε κώμα, μετά από πολυήμερη χρήση κοκαΐνης σε ένα νόμιμο συγκρότημα οίκων ανοχής μία ώρα δρόμο έξω από το Λας Βέγκας, αυτή σε στάση προσευχής, όπως αφήνουν να εννοηθεί οι θεσμοί του lifestyle που βρίσκονται σε απευθείας σύνδεση με το νοσοκομείο.

Έντυπα, όπως το αμερικανικό People και η βρετανική Daily Mail, δεν παρέλειψαν να σχολιάσουν ανάρτηση της Καρντάσιαν σε facebook και twitter, που η ίδια είχε ανεβάσει τις πρώινες ώρες της Τρίτης, πολύ πριν γίνει γνωστή η είδηση για τον Όντομ.

Η διάσημη αμερικανίδα τηλεπερσόνα είχε ποστάρει φωτογραφία από το γκαράζ γυμναστηρίου στο Λος Άντζελες, στο οποίο έσπευσε τα ξημερώματα μετά από πολύωρο πάρτι με τις εξίσου διάσημες τρεις αδελφές της και τη μητέρα τους. Στον τοίχο του υπογείου ήταν γραμμένη η φράση «Άργησες!» με την Κλόε να σχολιάζει: «Καμία δικαιολογία».

Οι δύο φράσεις, η μία στον τοίχο του γυμναστηρίου και η άλλη στον τοίχο του Facebook, θα μπορούσαν να απευθύνονται στον ετοιμοθάνατο Όντομ, μία σταλμένη από τον Παράδεισο και μια από την Κόλαση, τις πιο χαρτογραφημένες περιοχές στο αμερικανικό λαϊκό υποσυνείδητο.

Ο Όντομ είχε επισκεφτεί τον οίκο ανοχής, «για να ξεφύγει από κάτι», δήλωσε ο μάνατζερ του συγκροτήματος στο δίκτυο του CNN, προσθέτοντας ότι ο πελάτης του έκανε σαφές ότι δεν ήθελε τηλέφωνα, ούτε να μαθευτεί πως βρισκόταν εκεί. O ύψους 2,08 μ. πρώην σταρ των Los Angeles Lakers βρέθηκε τέσσερις ημέρες μετά αναίσθητος σε κρεβάτι και διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο Λας Βέγκας.

«Προσευχηθείτε γι’ αυτόν», πόσταρε στο Instagram με hashtag «ο μαχητής μας» η Κρις Τζένερ (Kris Jenner), μητέρα των Καρντάσιαν. Από το ίδιο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ο γιος της οικογένειας, Ρομπ Καρντάσιαν (Rob Kardashian) πόσταρε κοινή τους φωτογραφία με τα λόγια «προσεύχομαι ασταμάτητα για τον Αδερφό μου!»

Τα ρεπορτάζ δεν παραλείπουν να αναφερθούν στην αγάπη που η 31χρονη Κλόε δηλώνει ότι νιώθει για τον 35χρονο πρώην άντρα της. «Δεν θα πάψω ποτέ να μην αγαπώ τον Λαμάρ», ανέφερε τον περασμένο Απρίλιο στο E! Entertainment. « Ήταν ο σύζυγός μου και ακόμα εύχομαι να ήταν, αν άλλαζε αυτά που έπρεπε, θα τον παντρευόμουν ξανά σε δευτερόλεπτα».

Όπως αναφέρουν πηγές στο CNN International, η Κλόε έχει ακόμα τον τελευταίο λόγο για οποιεσδήποτε ιατρικές αποφάσεις αφορούν τον Λαμάρ Όντομ, αν αυτός παραμείνει σε κώμα. Παρά την υπογραφή στις 21 Ιουλίου του διαζυγίου, η διαδικασία ξεκίνησε στις 13 Δεκεμβρίου του 2013 δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί.

Στο πλευρό του Όντομ βρίσκονται τα δύο παιδιά του από προηγούμενη σχέση, ηλικίας 17 και 13 χρόνων. Οι τραγωδίες στη ζωή του διάσημου μπασκετμπολίστα υπήρξαν και χειρότερες. Το 2006, έχασε το τρίτο παιδί του, έναν γιο εξήμισι μηνών, που πέθανε στην κούνια του από σύνδρομο αιφνίδιου βρεφικού θανάτου.

Τα δύο πρωταθλήματα στον μαγικό κόσμο του NBA, τις σεζόν 2008-2009 και 2009-2010, τα συμβόλαια εκατομμυρίων που υπέγραψε από την αρχή της καριέρας του το 1999 και τα λαμπερά περάσματά του από την τηλεόραση δεν στάθηκαν αρκετά για να τον κάνουν ευτυχισμένο.

Η Αμερική προσεύχεται στον καθρέφτη της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ