DEV CATEGORY

Εμείς δωρίζουμε 1.000.000€ - Οι πολίτες αποφασίζουν πού θα το μοιράσουν

Εμείς δωρίζουμε 1.000.000€ - Οι πολίτες αποφασίζουν πού θα το μοιράσουν

Η βιώσιμη ανάπτυξη -μέσω δράσεων που στηρίζουν το περιβάλλον και την κοινωνία- είναι το «Α και το Ω» για τις επιχειρήσεις της εποχής μας, που αναπτύσσουν διαρκώς, δυναμικά και με γεωμετρική πρόοδο δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.

Ο λόγος, φυσικά, έγκειται στην «πράσινη» καθημερινότητα, που κάνει ολοένα και πιο έντονη την εμφάνισή της, σε κάθε πτυχή της ζωής μας.

Τη «σκυτάλη» προς τον δρόμο της βιωσιμότητας οδηγεί ο Όμιλος εταιρειών ΤΕΧΑΝ Envipco μέσα από τα ολοκληρωμένα κέντρα ανταποδοτικής ανακύκλωσης – τα λεγόμενα «Σπιτάκια» της Ανακύκλωσης - και πρωτοπορεί με ένα καινοτόμο και Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.

Μέσω αυτού πρόκειται να διαθέσει ΔΩΡΕΑ συνολικού ύψους 1.000.000€, στηρίζοντας δράσεις φορέων για το περιβάλλον, την υγεία, την παιδεία και την κοινωνία. Η πρωτοτυπία του Προγράμματος της ΤΕΧΑΝ Envipco πηγάζει από τον τρόπο με τον οποίο θα επιλεγούν αυτοί οι φορείς, καθώς εκεί τον «λόγο» παίρνουν οι πολίτες. Για 1η φορά στην Ελλάδα, μέσω μίας ανοιχτής διαδικτυακής ψηφοφορίας, οι πολίτες μπορούν να επιλέξουν ποιοι από τους φορείς έχουν καταθέσει τις πιο ενδιαφέρουσες προτάσεις και αξίζει να χρηματοδοτηθούν μέσω του Προγράμματος.

Το Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της ΤΕΧΑΝ Envipco

Η ΤΕΧΑΝ Envipco, που κατασκευάζει και λειτουργεί τα υψηλής αμερικανικής τεχνολογίας αυτόματα μηχανήματα ανταποδοτικής ανακύκλωσης πλαστικών, μεταλλικών και γυάλινων συσκευασιών, θέτει στο επίκεντρο τη βιώσιμη ανάπτυξη και ανοίγει τον «δρόμο» για ένα «πράσινο» μέλλον, αναφορικά με τους τομείς του περιβάλλοντος, της παιδείας, της υγείας και της κοινωνίας.

Τοποθετώντας σε όλη την Ελλάδα, τα λεγόμενα «Σπιτάκια Ανακύκλωσης», έχει καταγράψει σημαντικό έργο στον τομέα της Κυκλικής Οικονομίας και σήμερα πρωτοπορεί με αυτό το καινοτόμο και Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης. Ουσιαστικά, με το συγκεκριμένο πρόγραμμα, έρχεται να καθιερωθεί στη συνείδηση των πολιτών, ως μια δύναμη βιωσιμότητας, που στηρίζει τους τέσσερις βασικούς πυλώνες της καθημερινότητας των πολιτών.

Οι πολίτες παίρνουν τον λόγο για 1.000.000 ευρώ

Ποιο είναι, ωστόσο, το στοιχείο που κάνει το συγκεκριμένο πρόγραμμα πρωτοπόρο; Μα, φυσικά, το γεγονός πως το Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Ομίλου εταιριών ΤΕΧΑΝ Envipco, το διαμορφώνουν οι πολίτες, παίρνοντας σχεδόν εξ’ ολοκλήρου τα «ηνία» στα χέρια τους, μέσα από μία καινοτόμα διαδικασία.

Τα βήματα είναι απλά: Αρχικά εκείνοι που οραματίζονται και πραγματοποιούν δράσεις, έρευνες, προγράμματα, projects για κάθε έναν από τους τέσσερις πυλώνες του Προγράμματος (περιβάλλον, υγεία, παιδεία, κοινωνία) υποβάλλουν την ειδική φόρμα συμμετοχής με την αίτησή τους, που υπάρχει στη σελίδα του προγράμματος και μπορείτε να δείτε εδώ. Αφού οι προτάσεις αυτές αξιολογηθούν, οι πολίτες παίρνουν τον λόγο: Μέσω μίας ανοιχτής διαδικτυακής ψηφοφορίας, καθένας από εμάς μπορεί να επιλέξει ποιοι από τους φορείς (πανεπιστήμια, ερευνητικές ομάδες, start ups, οργανώσεις) έχουν καταθέσει τις πιο ενδιαφέρουσες προτάσεις και αξίζει να χρηματοδοτηθούν μέσω του Προγράμματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν οι πολίτες κληθούν να αποφασίσουν ποιοι θα είναι οι «νικητές» του Προγράμματος, μία ειδική Επιτροπή Αξιολόγησης, η οποία απαρτίζεται από σημαντικούς επιστήμονες και άτομα εγνωσμένου κύρους, θα αξιολογήσει όλες τις προτάσεις μία προς μία. Συγκεκριμένα, η Επιτροπή Αξιολόγησης θα επιλέξει τις πέντε καλύτερες προτάσεις-έργα, ανά πυλώνα του Προγράμματος και οι πολίτες θα ψηφίσουν και θα αποφασίσουν σε ποιες προτάσεις θα γίνει η δωρεά του 1.000.000 €. Η ψηφοφορία θα διαρκέσει από 5.9.2022 έως και 31.10.2022 στον ιστοχώρο του Προγράμματος και τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στις 1.11.2022.

Ποιοι φορείς μπορούν να συμμετάσχουν;

Το πρόγραμμα της ΤΕΧΑΝ Envipco στοχεύει σε ίσες ευκαιρίες για ολόκληρη την κοινωνία, δίνοντας δικαίωμα συμμετοχής, σε οποιανδήποτε θέλει και δύναται να συμμετάσχει, μη αποκλείοντας κανέναν. Πρόκειται για ένα Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα, λοιπόν, στο οποίο μπορούν να υποβάλλουν αίτηση, όσοι επιθυμούν να παρουσιάσουν το έργο τους και να διεκδικήσουν τη χρηματοδότηση.

Μέσα από ένα ευρύ φάσμα επιλέξιμων φορέων και μίας διευρυμένης πρόσκλησης συμμετοχής, η οποία απευθύνεται σε ερευνητικές ομάδες, πανεπιστήμια, νοσοκομεία, Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ βαθμού, φορείς μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, καθώς και άλλα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, εταιρίες – τεχνοβλαστούς ερευνητικού οργανισμού, νεοφυείς επιχειρήσεις και άλλους φορείς, που θα αποδείξουν ότι αξίζουν να ενισχυθούν, για να συμβάλλουν στην επίτευξη των στόχων του Ολοκληρωμένου Προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.

Το βιώσιμο μέλλον είναι άμεσα συνυφασμένο με την ενίσχυση του περιβάλλοντος, της υγείας, της παιδείας και της κοινωνίας. Δωρίζοντας 1.000.000 ευρώ στους τέσσερις πυλώνες του Προγράμματος, το Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Ομίλου εταιριών ΤΕΧΑΝ Envipco συμβάλλει σε ένα καλύτερο μέλλον για το κοινωνικό σύνολο, το οποίο καθορίζεται από εμάς τους ίδιους.

Περισσότερες πληροφορίες και αναλυτικά η φόρμα συμμετοχής στο Πρόγραμμα ΕΔΩ.