DEV CATEGORY

Ανεπανάληπτη εμπειρία ταχύτητας για κοινό και οδηγούς στο EKO Ράλλυ Ακρόπολις 2022

Ανεπανάληπτη εμπειρία ταχύτητας για κοινό και οδηγούς στο EKO Ράλλυ Ακρόπολις 2022
Η υπερειδική διαδρομή, Super Special Stage στο ΟΑΚΑ, ήταν μία από τις κορυφαίες στιγμές του EKO Ράλλυ Ακρόπολις 2022, με Μεγάλο Χορηγό την COSMOTE

Λίγο αφότου η σκόνη των ειδικών διαδρομών του EKO Ράλλυ Ακρόπολις 2022, με Μεγάλο Χορηγό την COSMOTE, έχει «κατακάτσει», είναι η ώρα για τον απολογισμό: Η φετινή διοργάνωση ξεπέρασε τις προσδοκίες τόσο σε θέαμα, όσο και σε εκπλήξεις για οδηγούς και κοινό, δημιουργώντας μια αξεπέραστη εμπειρία που όλοι θα θυμόμαστε για καιρό. Από τις 8 έως τις 11 Σεπτεμβρίου, κορυφαίοι οδηγοί και συνοδηγοί απ’ όλο τον κόσμο προσέφεραν πλούσιο θέαμα, διανύοντας με απίστευτες ταχύτητες τα 300χλμ. των ειδικών διαδρομών – μεταξύ αυτών και του απόλυτου highlight του τουρνουά, της υπερειδικής διαδρομής του ΟΑΚΑ. Με θριαμβευτικό νικητή τον Thierry Neuville, το φετινό «Ράλλυ των Θεών» έγραψε ιστορία και θα μείνει στη μνήμη μας για πολύ καιρό ως «σημείο αναφοράς».

Θέαμα και συγκινήσεις στις ειδικές διαδρομές του EKO Ράλλυ Ακρόπολις 2022, με Μεγάλο Χορηγό την COSMOTE

Μια διαδρομή βγαλμένη από το μέλλον

Ειδικά για το κοινό που δεν έχει άμεση σχέση με τους αγώνες αυτοκινήτων και το WRC, η ειδική διαδρομή που στήθηκε στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας – η ΕΚΟ Super Special Stage στο ΟΑΚΑ - φαντάζει «εξωπραγματική». Κι όμως, ήταν απολύτως αληθινή και θεαματική, όπως μπορούν να επιβεβαιώσουν οι 65.500 θεατές που κατέκλυσαν τις κερκίδες του ΟΑΚΑ και παρακολούθησαν από κοντά μια πραγματικά ανεπανάληπτη στιγμή για το EKO Ράλλυ Ακρόπολις 2022. Μεταξύ αυτών των τυχερών που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ, υπήρξαν και 50… υπερτυχεροί: Αυτοί ήταν οι συνδρομητές COSMOTE, του Μεγάλου Χορηγού της διοργάνωσης, που παρακολούθησαν από κοντά τις προσπάθειες των οδηγών, καθώς είχαν κερδίσει από μία διπλή πρόσκληση, ζώντας μία μοναδική εμπειρία ταχύτητας.

65.500 θεατές κατέκλυσαν τις κερκίδες του ΟΑΚΑ για την super special stage του EKO Ράλλυ Ακρόπολις 2022, με Μεγάλο Χορηγό την COSMOTE

Συνολικά 67 πληρώματα έδωσαν σκληρή μάχη με το χρονόμετρο, ενώ ο παλμός των θεατών δημιουργούσε μια πραγματικά μοναδική ατμόσφαιρα στο στάδιο. Η Υπερειδική του ΟΑΚΑ κατατάσσεται ασφαλώς στα highlights του ράλλυ, ενώ πολλοί είναι εκείνοι που υποστηρίζουν πως αποτέλεσε μία από τις καλύτερες και πιο θεαματικές στιγμές ολόκληρης της σεζόν του WRC!

65.500 θεατές κατέκλυσαν τις κερκίδες του ΟΑΚΑ για την super special stage του EKO Ράλλυ Ακρόπολις 2022, με Μεγάλο Χορηγό την COSMOTE

Ιστορική στιγμή στην τελική κατάταξη

Αναμφίβολα, το επίτευγμα της Hyundai κατά την τελευταία μέρα του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2022 δεν περνάει απαρατήρητο: Τα πληρώματά της κατέλαβαν τις τρεις πρώτες θέσεις της κατάταξης, καταγράφοντας ένα επιβλητικό 1-2-3, με τους Τιερί Νεβίλ, Οτ Τάνακ και Ντάνι Σόρντο. Στις δηλώσεις του μετά τον τερματισμό, μάλιστα, ο μεγάλος νικητής Τιερί Νεβίλ στάθηκε στην παρουσία των θεατών: «Φανταστικό κοινό και ατμόσφαιρα! Συγχαρητήρια στην Οργάνωση που έδωσε αυτήν τη δυνατότητα σε εμάς και στους θεατές που ήρθαν σήμερα. Αποδεικνύει ότι είναι εφικτό να φέρεις πολύ κόσμο στο WRC, και θα πρέπει να γίνουν παρόμοιες ενέργειες και σε άλλους αγώνες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το επιβλητικό 1-2-3 της Hyundai στο βάθρο των νικητών του EKO Ράλλυ Ακρόπολις 2022, με Μεγάλο Χορηγό την COSMOTE

Ελληνικό ενδιαφέρον είχε η επίδοση των Αλέξανδρο Τσουλόφτα – Ρος Γουίτοκ (Volkswagen Polo GTI Rally2) που τερμάτισαν στην 9η θέση της γενικής κατάταξης και στην 3η της WRC2, ενώ την πρώτη θέση μεταξύ των Ελλήνων διαγωνιζόμενων κατέλαβαν οι Λάμπρος Αθανασούλας - Νίκος Ζακχαίος (Hyundai i20 N Rally2), στη 16η θέση της γενικής κατάταξης.

Μοναδική εμπειρία από τη θέση του συνοδηγού

Αξίζει να σημειώσουμε επίσης πως το EKO Ράλλυ Ακρόπολις 2022 αποδείχτηκε η απόλυτη εμπειρία αυτοκινήτου σε κάποιους από εμάς, πριν ακόμα ξεκινήσει: Η COSMOTE, ο Μεγάλος Χορηγός της διοργάνωσης, έδωσε την ευκαιρία σε μερικούς πραγματικά τυχερούς να ζήσουν στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις την καλύτερη εμπειρία μετά την οδήγηση: Τη συνοδήγηση! Μία εβδομάδα πριν την έναρξη του ράλλυ, η η ομάδα της M-Sport πραγματοποίησε δοκιμές στην περιοχή του Λουτρακίου.

Εκεί βρέθηκαν οι τυχεροί του online διαγωνισμού της COSMOTE και έζησαν την μοναδική εμπειρία ταχύτητας με τον κορυφαίο Βρετανό οδηγό Gus Greensmith, στο ολοκαίνουργιο Ford Puma Hybrid Rally1. Ήταν, μάλιστα, οι πρώτοι στην Ελλάδα –κι ανάμεσα σε ελάχιστους παγκοσμίως- που έτρεξαν με το συγκεκριμένο υβριδικό αγωνιστικό αυτοκίνητο!

Δείτε στο βίντεο τη μοναδική εμπειρία συνοδήγησης των τυχερών της COSMOTE TV:

Πέραν από τους τυχερούς που παρακολούθησαν από κοντά την Super Special Stage στο ΟΑΚΑ αλλά και τις ειδικές διαδρομές στους χωματόδρομους της Πελοποννήσου και της Στερεάς Ελλάδας, δεκάδες χιλιάδες φίλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού μπόρεσαν να παρακολουθήσουν λεπτό προς λεπτό τη δράση, μέσα από τους δέκτες τους. Η COSMOTE TV, ως αποκλειστικός Broadcaster του FIA World Rally Championship (WRC) και μέσα από το ειδικό pop up κανάλι COSMOTE SPORT ACROPOLIS RALLY, μετέφερε ζωντανά όλη τη δράση του αγωνιστικού τετραημέρου.

Συνολικά, με περισσότερες από 30 ώρες ειδικών αφιερωμάτων, 18 ώρες live μεταδόσεων, 13 ώρες ζωντανών εκπομπών, συνεντεύξεις πρωταγωνιστών και αναλυτικά ρεπορτάζ, τα κανάλια COSMOTE SPORT ήταν και φέτος ο απόλυτος προορισμός για τους λάτρεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Η COSMOTE TV, ως αποκλειστικός Broadcaster του FIA World Rally Championship (WRC), μετέφερε όλη τη δράση, μέσα από το ειδικό pop up κανάλι COSMOTE SPORT ACROPOLIS RALLY

Από τις μεταδόσεις της COSMOTE TV, άλλωστε είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε και τον παγκόσμιο τελικό eSports WRC. Το συγκεκριμένο eSports gaming event διοργανώθηκε για δεύτερη φορά στην Ελλάδα, με τη συμμετοχή των καλύτερων Ελλήνων και ξένων παικτών παγκοσμίως, λίγο πριν την έναρξη της υπερειδικής διαδρομής, στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα «Κασιμάτης», στο ΟΑΚΑ.

Ο παγκόσμιος τελικός eSports WRC μεταδόθηκε από την COSMOTE TV

Το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2022, με Μεγάλο Χορηγό την COSMOTE ανήκει στην ιστορία και ήδη ανυπομονούμε για την επόμενη διοργάνωση και τις εκπλήξεις της. Ως θεατές, είτε από κοντά είτε από τις υψηλού επιπέδου μεταδόσεις της COSMOTE TV, είναι βέβαιο πως η διοργάνωση του 2023 θα είναι μία πραγματικά μοναδική εμπειρία ταχύτητας!