DEV CATEGORY

Τέσσερις γευστικές συνταγές από την Alpro για healthy πρωινό που θα το απολαύσεις με τον τρόπο σου

Τέσσερις γευστικές συνταγές από την Alpro για healthy πρωινό που θα το απολαύσεις με τον τρόπο σου

Ποιο είναι το γεύμα που δίνει νόημα -και γεύση- στην καθημερινότητά σου; Κάναμε ένα γκάλοπ στο γραφείο και συμφωνήσαμε πως δεν μπορούμε να φανταστούμε τη μέρα μας χωρίς ένα καλό πρωινό. Όχι απλά γιατί είναι το πρώτο γεύμα της ημέρας αλλά γιατί είναι το σημαντικότερο, αυτό που μας δίνει την ενέργεια που χρειαζόμαστε για να ξεκινήσουμε τη μέρα μας δυναμικά.

Ξέρουμε ότι η μέρα σου είναι απαιτητική και μπορεί να μην προλαβαίνεις να αφιερώσεις όσο χρόνο θα ήθελες στο πρωινό. Φέτος, όμως, υποσχέθηκες στον εαυτό σου πως όχι μόνο δεν θα παραλείπεις το πρωινό, αλλά και πως θα το απολαμβάνεις με τον τρόπο σου (θυμάσαι εκείνη τη λίστα «Νέα Χρονιά – Νέοι Στόχοι»;).

Τι θα έλεγες αν το ξεκίνημα της μέρας σου μπορεί να είναι υγιεινό χωρίς να κάνεις συμβιβασμούς στη γεύση; Μάλλον ακούγεται πολύ καλό για να είναι αληθινό.

Και όμως, η Alpro και η σειρά No Sugars μπορούν να σου ανοίξουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Μία πλήρης γκάμα απολαυστικών φυτικών ροφημάτων χωρίς γλυκαντικά ή πρόσθετα σάκχαρα, γιατί χωρίς ζάχαρη σημαίνει 0%, κα-θό-λου, που είναι πηγή ασβεστίου και βιταμινών ενώ ταυτόχρονα χαρίζει υπέροχη γεύση στο πρωινό σου.

Είσαι από αυτές που αποφάσισαν να δώσουν χρόνο στην ετοιμασία του πρωινού; Μήπως έχεις οικογένεια και ετοιμάζεις πρωινό για όλους; Είσαι φοιτήτρια που μένει μόνη της ή εργαζόμενη που βάζει Alpro στον καφέ της και φεύγει τρέχοντας για τη δουλειά; Όπως κι αν ξεκινάς τη μέρα σου, τα ροφήματα της Alpro δίνουν τη γεύση που θες στο πρωινό σου για να το απολαύσεις με τον τρόπο σου. Bonus point, σου δίνουν την ευκαιρία να εντάξεις τη φυτική διατροφή στην καθημερινότητά σου.

Αν ψάχνεις συνταγές για πρωινό που καλύπτουν όλες τις διατροφικές συνήθειες και να περιλαμβάνουν 100% φυτικά, μη γαλακτοκομικά ροφήματα χωρίς σάκχαρα, που είναι από τη φύση τους χαμηλά σε λιπαρά και κορεσμένα λιπαρά, και χωρίς λακτόζη και γλουτένη, που σου δίνουν ασβέστιο και τις απαραίτητες βιταμίνες Β, D και E, η συνέχεια του άρθρου μάλλον σε ενδιαφέρει.

#1 Smoothie με αμύγδαλο, μπανάνα και εσπρέσο

Για ένα super healthy ξεκίνημα, που δίνει άλλη γεύση -και τι γεύση!- στο πρωινό σου, δεν έχεις παρά να φτιάξεις αυτό το smoothie. Θα χρειαστείς:

  • 400ml ρόφημα Alpro Αμύγδαλο χωρίς ζάχαρη
  • 2 ώριμες μπανάνες, ξεφλουδισμένες, ψιλοκομμένες και κατεψυγμένες
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο αμυγδάλου
  • 50ml μαύρο καφέ, κρύο
  • Πάγο

Τα ελαφρώς καβουρδισμένα αμύγδαλα του ροφήματος Alpro θα σε κάνουν να γλύφεις τα χείλη σου, ενώ το ότι δεν περιέχει ούτε ίχνος ζάχαρης σού δίνει την ευκαιρία να το απολαύσεις χωρίς καμία ενοχή! Ίσα ίσα, καθώς το ρόφημα αποτελεί πηγή ασβεστίου και βιταμινών Β2, Β12 , D και E, μπορείς να είσαι περήφανη.

Extra tip: Η λεπτή γεύση και η κρεμώδης υφή του ροφήματος Alpro Αμύγδαλο χωρίς ζάχαρη το κάνουν ιδανική επιλογή για τον (πρωινό) καφέ σου.

#2 Porridge με μήλο

Έχει μόνιμη θέση στο πρωινό του αγαπημένου σου καφέ. Και επειδή δεν μπορείς να πηγαίνεις για brunch εκτός ΣΚ, γιατί δεν ξεκινάς να φτιάχνεις κι εσύ το porridge με μήλο στο σπίτι σου, και μάλιστα χωρίς ίχνος σακχάρων και γλυκαντικών; Αρκεί να έχεις:

  • 1 λίτρο Alpro ρόφημα Βρώμης χωρίς ζάχαρη
  • 160γρ. νιφάδες βρώμης
  • 2 μήλα
  • 250γρ. βατόμουρα
  • 4 κ.σ. καθαρισμένα ανάλατα φιστίκια (προαιρετικά)

Γιατί να προτιμήσεις το ρόφημα βρώμης Αlpro; Πέρα από την ήπια και απαλή γεύση που δίνει στο πρωινό σου, είναι πλούσιο σε εδώδιμες ίνες, ενώ αποτελεί πηγή ασβεστίου και βιταμινών Β2, Β12 και D. Could that ΒΕ any more healthier? (το ακούς με φωνή Chandler Bing)

Για εσένα που σκέφτεσαι τον περιβαλλοντικό αντίκτυπο της τροφής σου, τότε ίσως χαρείς όταν μάθεις πως η βρώμη που χρησιμοποιείται για το ρόφημα Alpro δεν έρχεται από κάποια μακρινή ήπειρο, αλλά καλλιεργείται εξ ολοκλήρου στην Ευρώπη. Μικρότερες αποστάσεις μέχρι το πιάτο σου = μεγαλύτερο καλό για το περιβάλλον.

Extra tip: Το ρόφημα Βρώμης ταιριάζει σε όλα. Γι’ αυτό, αν είσαι φαν του αλμυρού, δοκίμασε να το χρησιμοποιήσεις σε porridge βρώμης με αυγό, ντοματίνια και αβοκάντο.

#3 Κέικ με καρύδια και καφέ

Για σένα που θες το πρωινό σου να είναι γλυκό (και να έχει μία επιπλέον δόση καφέ), μάλλον θα θες ένα κομμάτι από αυτό το κέικ κάθε μέρα. Για να το φτιάξεις, χρειάζεσαι:

  • 200ml Alpro ρόφημα Σόγιας χωρίς ζάχαρη
  • 200γρ Βούτυρο
  • 300γρ Μαύρη Ζάχαρη, Μαλακή
  • 200γρ Στραγγιστό Γιαούρτι, 2% λιπαρά
  • κ.γ. Εκχύλισμα Βανίλιας
  • 400γρ Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 3 κ.σ. Σκόνη Στιγμιαίου Καφέ Εσπρέσο
  • 1 κ.γ. Σόδα
  • 1 κ.γ. Baking Powder
  • ½ κ.γ. Αλάτι
  • 125γρ Καρύδια, χοντροκομμένα, και κάποια επιπλέον για το σερβίρισμα

Το κέικ σου είναι ελαφρύ και υγιεινό, καθώς το Alpro ρόφημα Σόγιας χωρίς ζάχαρη είναι πλούσιο σε φυτικές πρωτεΐνες και η σόγια είναι μη γενετικά τροποποιημένη. Έτσι, μπορείς να το απολαμβάνεις άνετα μαζί με τον πρωινό καφέ σου.

Άσε που με το ρόφημα Σόγιας της Alpro κάνεις καλό και στο περιβάλλον, καθώς η σόγια προέρχεται από βιώσιμες, υπεύθυνες καλλιέργειες.

Extra tip: Καθώς το Alpro ρόφημα Σόγιας χωρίς ζάχαρη δεν περιέχει σάκχαρα κι έχει απαλή γεύση, μπορείς να το χρησιμοποιήσεις στον καφέ ή τα smoothie σου.

#4 Πουτίγκα με σπόρους chia & σμέουρα

Αν αγαπάς την πουτίγκα, γιατί να την απολαμβάνεις μία στο τόσο -και όχι κάθε πρωί; Για να φτιάξεις 2 μερίδες, αρκεί να έχεις:

  • 230ml Alpro ρόφημα Καρύδας χωρίς ζάχαρη
  • 50 γρ φρέσκα σμέουρα (ή κατεψυγμένα/αποψυγμένα)
  • 35 γρ σπόρους chia
  • 1 κουταλιά της σούπας σιρόπι σφενδάμου

ενώ για τη γαρνιτούρα προσθέτεις μάνγκο κι αποξηραμένα σμέουρα.

Το Alpro ρόφημα Καρύδας χωρίς ζάχαρη φέρνει το τροπικό καλοκαίρι στο μπολ σου. Και επειδή είναι εξ ολοκλήρου φυτικής προέλευσης, κάνεις καλό και στον πλανήτη.

Extra tip: Δοκίμασε να κάνεις ένα διαφορετικό ρυζόγαλο, χρησιμοποιώντας Alpro ρόφημα Καρύδας χωρίς ζάχαρη. Θα δεις ότι δεν θα θες να το φτιάχνεις αλλιώς.

Για να δεις περισσότερες συνταγές για ένα υγιεινό πρωινό με φυτικά ροφήματα Alpro Χωρίς ζάχαρη, μπες εδώ.

Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν αρκετά ροφήματα πλέον στην αγορά. Μετά από διάφορες δοκιμές, καταλήξαμε πως η σειρά φυτικών ροφημάτων Χωρίς Ζάχαρη της Alpro καλύπτει όλα μας τα γούστα και τις ανάγκες.

Γιατί η Alprο έχει τα μοναδικά branded φυτικά ροφήματα στην Ελλάδα χωρίς καθόλου σάκχαρα, ενώ η εμπειρία και η εξειδίκευσή της στη φυτική διατροφή μετράει 40 χρόνια και φαίνεται ακόμα και στα λίγα ml των ροφημάτων που βάζουμε στο πρωινό μας (οκ, και όχι μόνο), ό,τι κι αν φτιάξουμε. Για να μην αναφέρουμε ότι επιλέγει με προσοχή τα συστατικά και τις συσκευασίες της για να προσφέρει προϊόντα υψηλής ποιότητας, με σεβασμό στο περιβάλλον.

Έτσι, δίνουμε επιτέλους τη γεύση που θέλουμε στο πρωινό μας, για να το απολαμβάνουμε κάθε μέρα με τον τρόπο που θέλουμε, προσέχοντας και την υγεία μας. Το υποσχεθήκαμε στον εαυτό μας φέτος, βλέπεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ