ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

Το POS αποτελεί πολύτιμο σύμμαχο σε κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα

Το POS αποτελεί πολύτιμο σύμμαχο σε κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα

Σήμερα, η ραγδαία τεχνολογική εξέλιξη έχει μεταβάλλει δραστικά το πεδίο των οικονομικών συναλλαγών, αφού πλέον ένα πολύ μεγάλο τμήμα των καταναλωτών προτιμά την πραγματοποίηση των αγορών του μέσω καρτών ή έξυπνων συσκευών.

Εν γένει, οι τάσεις στον χώρο των πληρωμών έχουν εμφανίσει μια σημαντική στροφή προς τις ψηφιακές συναλλαγές, καταγράφοντας έναν έντονα ανοδικό ρυθμό, ιδιαίτερα τα τελευταία πέντε έτη.

Ειδικότερα, βάσει των νεότερων δεδομένων από το ΙΟΒΕ, η συνολική αξία των εσωτερικών συναλλαγών μέσω ελληνικών καρτών υπερέβη για πρώτη φορά αυτή της χρήσης μετρητών το 2022, με το ποσοστό του 50,5%. Ακόμα, ο ρυθμός εξάπλωσης των ηλεκτρονικών συναλλαγών στην Ελλάδα έχει καταγράψει «εκρηκτική» αύξηση τα τελευταία χρόνια, φτάνοντας πλέον σε επίπεδο κοντά στον ευρωπαϊκό μέσο όρο, δηλαδή στο 39%. Μάλιστα, σύμφωνα με τις σχετικές προβλέψεις έως το 2027, η χρήση πιστωτικών και χρεωστικών καρτών, καθώς και άλλων ψηφιακών εργαλείων πληρωμής, θα υπερβεί για πρώτη φορά την χρήση μετρητών στην ελληνική αγορά.

EMPORIKO - DO NOT USE

Αναλυτικότερα, όπως ανακοίνωσε μία από τις κυρίαρχες εταιρείες στον τομέα των ηλεκτρονικών πληρωμών στην Ελλάδα, η Cardlink, μέλος της Worldline, το 2023 σημειώθηκε αύξηση στις συναλλαγές με κάρτα. Συγκεκριμένα, ο αριθμός των συναλλαγών μέσω του δικτύου της έφτασε τα 720 εκατομμύρια. Επίσης, είναι σημαντικό να επισημανθεί η εκθετική αύξηση των συναλλαγών με κάρτα για αγορές ακόμη και κάτω από €2, ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι τα έτη 2022 και 2023 σχεδόν οι μισές συναλλαγές που πραγματοποιήθηκαν με κάρτα αφορούσαν σε ποσά αξίας μέχρι €10.

Η εξέλιξη αυτή δείχνει ότι η ψηφιακή εποχή στις συναλλαγές αποτελεί πλέον μια απτή πραγματικότητα, κάτι που διαφαίνεται και από τις προτιμήσεις των σημερινών καταναλωτών, οι οποίοι καταφεύγουν σε ψηφιακές συναλλαγές σε κάθε δυνατή ευκαιρία.

Το βασικό ερώτημα που προκύπτει είναι τι πραγματικά συνεπάγεται ο μετασχηματισμός αυτός για τις επιχειρήσεις του σήμερα;

Ο μετασχηματισμός στον τομέα των πληρωμών για τις επιχειρήσεις

Από την πρώτη ημέρα του 2024, μια νέα εποχή ξεκίνησε για την ελληνική οικονομία στο επίπεδο των συναλλαγών, καθώς πλέον η νομοθεσία απαιτεί απ’ όλους τους επαγγελματικούς κλάδους να προσφέρουν την επιλογή πληρωμής μέσω τερματικών POS. Η αλλαγή αυτή επηρεάζει διάφορους τομείς, όπως τα ταξί, τα περίπτερα, τα γυμναστήρια, τις εταιρείες ασφαλειών ζωής και τις λαϊκές αγορές, προσφέροντας στους πελάτες και στους καταναλωτές μια πιο σύγχρονη και ασφαλή δυνατότητα πληρωμών.

EMPORIKO - VISA CARDLINK

Μια νέα εποχή ταχύτητας, ασφάλειας και ευελιξίας στις συναλλαγές

Καθώς, λοιπόν, η Ελλάδα προχωρά με γοργούς ρυθμούς τη διαδικασία της ψηφιακής της μετάβασης, ανοίγεται ένας νέος κόσμος ευκαιριών για πιο αποτελεσματικές, γρήγορες και ασφαλείς αγορές, τόσο σε διαδικτυακά και φυσικά καταστήματα όσο και σε υπηρεσίες.

Σ’ αυτό το πλαίσιο, οι επιχειρηματίες έχουν μια σπουδαία ευκαιρία, να συνεργαστούν με έναν αξιόπιστο συνεργάτη για να πραγματοποιήσουν αυτή την μετάβαση με ομαλό τρόπο, αποκομίζοντας ταυτόχρονα σημαντικά οφέλη. Σε αυτή την κατηγορία ξεχωρίζει η Cardlink, η οποία έχει εδραιώσει την παρουσία της στην ελληνική αγορά για πάνω από δύο δεκαετίες. Προσφέροντας ταχύτατες και ασφαλείς λύσεις συναλλαγών, η Cardlink κατέχει το μεγαλύτερο δίκτυο ηλεκτρονικών πληρωμών στην Ελλάδα, έχοντας κερδίσει την εμπιστοσύνη των ελληνικών επιχειρήσεων. Με κεντρικό άξονα της δράσης της τη διαρκή βελτίωση της εμπειρίας των πελατών της και την αδιάκοπη υποστήριξή τους, αλλά και αξιοποιώντας τις προηγμένες τεχνολογικές της υποδομές, η Cardlink εξασφαλίζει τη δυνατότητα προσφοράς ευέλικτων λύσεων, προσαρμοσμένων στις ανάγκες του κάθε επιχειρηματικού τομέα.

Η παράταση στη διαδικασία διασύνδεσης POS με ταμειακές και οι δυνατότητες που προσφέρει η Cardlink

Η προθεσμία για την υποχρεωτική σύνδεση των τερματικών POS με τις ταμειακές μηχανές έχει επεκταθεί έως το τέλος Απριλίου. Συνεπώς, τόσο οι αυτοαπασχολούμενοι και οι ελεύθεροι επαγγελματίες που χρειάζονται ταμειακές μηχανές όσο και οι επιχειρηματίες που δεν έχουν ακόμη προμηθευτεί τέτοια συστήματα, έχουν ανάγκη από έναν πολύτιμο συνεργάτη, ο οποίος προσφέρει εγγυημένη και ήπια μετάβαση στο νέο ψηφιακό περιβάλλον των πληρωμών και των συναλλαγών. Αυτό τον ρόλο η Cardlink έχει αποδείξει ότι μπορεί να τον εκπληρώσει επάξια, λειτουργώντας ως ένας κομβικός παράγοντας για μια επιτυχημένη προσαρμογή στις απαιτήσεις της νέας εποχής.

Πιο συγκεκριμένα, για τις επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν ταμειακή μηχανή, η διαδικασία των συναλλαγών ενεργοποιείται αρχικά από την ταμειακή, προκαλώντας αυτομάτως την εκτέλεση εντολής στο POS για να περάσει η κάρτα και να ολοκληρωθεί η πληρωμή. Η Cardlink προσφέρει μια πληθώρα από POS, δίνοντας τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να διαλέξουν τη συσκευή που καλύπτει τις ανάγκες τους με μεγαλύτερη επάρκεια. Παράλληλα, στο πλαίσιο των προσφορών που έχουν ήδη ξεκινήσει εν όψει της τουριστικής περιόδου, η εταιρεία προσφέρει ειδικές εκπτώσεις στα Android POS, καθώς και την ευκαιρία για τις επιχειρήσεις να επωφεληθούν από την επιδότηση του προγράμματος Ελλάδα 2.0.

Ολοκληρωμένη επιχειρηματική διαχείριση μέσω μιας All-in-One λύσης

Για τις επιχειρήσεις που δεν διαθέτουν ταμειακή μηχανή, η Cardlink και πάλι προσφέρει μια καινοτόμα λύση. Μια σύγχρονη και ισχυρή εφαρμογή που αναλαμβάνει την ολοκληρωμένη διαχείριση της επιχείρησης, τόσο για μικρά όσο και για μεγάλα καταστήματα, είτε λειτουργούν διαδικτυακά είτε με φυσική παρουσία.

Αυτή η εφαρμογή επιτρέπει στους επιχειρηματίες να διαχειρίζονται όχι μόνο τις πληρωμές, αλλά και όλες τις εταιρικές τους δραστηριότητες. Με την χρήση της, κάθε κινητό τηλέφωνο, tablet ή Android POS της Cardlink μπορεί να εκτελέσει συναλλαγές με μετρητά ή κάρτα, να εκδίδει αποδείξεις και τιμολόγια, να συνδέεται άμεσα με το myDATA της ΑΑΔΕ, αλλά και να ενημερώνει την αποθήκη μιας επιχείρησης.

Επομένως, δεν είναι αναγκαία η αγορά μιας νέας ταμειακής ή η αναβάθμιση της υφιστάμενης, εφόσον υπάρχει. Όλες οι διαδικασίες που χρειάζεται να διεκπεραιωθούν είναι δυνατές χάρη στο Worldline All-in-One Platform, μια πρωτοποριακή λύση για ταμειακή και POS και ειδικές λειτουργίες για κάθε κλάδο, από κρατήσεις δωματίων και οργάνωση ραντεβού, μέχρι και τη δημιουργία ιστοσελίδας.

Θέτοντας, λοιπόν, στο επίκεντρο της δράσης την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών τους πελάτες της, η Cardlink διαχρονικά προηγείται των εξελίξεων και σήμερα ηγείται της πορείας προς τον ψηφιακό μετασχηματισμό, όχι μόνο για τον χώρο του επιχειρείν αλλά και για την ελληνική κοινωνία ευρύτερα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ