ΚΟΣΜΟΣ

Φον ντερ Λάιεν σε Χριστοδουλίδη: Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος

Φον ντερ Λάιεν σε Χριστοδουλίδη: Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος

O πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

AP Photo

«Η Κύπρος έχει καταστεί κόμβος αλληλεγγύης, όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά και για τον κόσμο», δήλωσε η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν σε εκδήλωση εορτασμού της επετείου για τα 20 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση που διεξήχθη στο Προεδρικό Μέγαρο.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης δήλωσε ότι «η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το βασικό στήριγμα στην προσπάθεια για επίτευξη ειρήνης στην Κύπρο».

Μιλώντας για την Ευρωπαϊκή Ένωση ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης είπε ότι σε αυτό το πετυχημένο εγχείρημα ειρήνης «επενδύουμε και εμείς για τερματισμό της κατοχής και επανένωση της πατρίδας μας. Και ναι, η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το βασικό μας στήριγμα στην προσπάθεια για επίτευξη ειρήνης στο τόπο μας μέσα από αμοιβαία επωφελή κατάσταση πραγμάτων που θα επιφέρει εδραίωση του αισθήματος ασφάλειας και συνεργασίας στην ταραγμένη περιοχή στην οποία βρισκόμαστε».

Cyprus EU

H πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στην Κύπρο.

AP PHOTO

«Μια τέτοια μέρα, και με την παρουσία της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που αποτελεί για τη χώρα μας και τον κυπριακό λαό μέγιστη τιμή, εορτάζοντας και τιμώντας μια τόσο σημαντική επέτειο, δεν θα μπορούσαμε να είχαμε καλύτερους συνομιλητές από όλους εσάς, τους εκπροσώπους της νέας γενιάς, Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους», ανέφερε ο Κύπριος πρόεδρος απευθυνόμενος στους μαθητές και τις μαθήτριες των σχολείων που ήταν παρόντες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ