Γιώργος Μητσιάνης (3-5 Πηγάδια): Το τεχνητό χιόνι βοηθά μόνο αν υπάρχουν χαμηλές θερμοκρασίες
Με την βοήθεια τεχνητής χιονοκάλυψης ξεκίνησε η φετινή χρονιά και στο χιονοδρομικό κέντρο 3-5 πηγάδια του νομού Ημαθίας. Όπως λέει στο CNN Greece, o πρόεδρος της εταιρίας Capitol IKE που διαχειρίζεται εφέτος το χιονοδρομικό, "η τεχνητή χιονοκάλυψη βοηθά πάρα πολύ τα τελευταία χρόνια που δεν έχουμε πολλές χιονοπτώσεις, με την προϋπόθεση ωστόσο να είναι χαμηλές οι θερμοκρασίες.”
Τα σαββατοκύριακα, όπως μας λέει ο κ. Μητσιάνης, το χιονοδρομικό έχει 4.000 έως 5.000 επισκέπτες που είναι ένα ικανοποιητικό νούμερο αν και τα τελευταία χρόνια η κίνηση έχει πέσει λόγω της οικονομικής κρίσης αλλά και λόγω του ότι ως χώρα έχουμε λιγότερα χιόνια.
Ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος με τη Βουλγαρία τονίζει επίσης ο κ. Μητσιάνης καθώς η γειτονική χώρα έχει το Μπάνσκο το οποίο, όπως λέει, είναι πολύ καλά οργανωμένο κέντρο.
Το χιονοδρομικό 3-5 πηγάδια, έχει επισκέπτες από όλο τον κόσμο τονίζει ο κ. Μητσιάνης και θα μπορούσε να επεκταθεί η τουριστική περίοδος αν υπάρχουν χαμηλότερες θερμοκρασίες.
Το ζητούμενο όμως για να έρθουν περισσότεροι τουρίστες από το εξωτερικό είναι να βελτιωθούν οι υποδομές όπως καταλύματα, πρόσβαση και επικοινωνίες, (Ίντερνετ, 4G).
Βρετανία: Εκτός κάδρου ερευνών 26χρονος που συνελήφθη για τον φόνο της πρώην υπουργού Γουίντεκομπ
10:50
Δημοσκόπηση Alco: Οριακά μονοψήφια η διαφορά ΝΔ και ΕΛΑΣ - Τρίτο, αλλά με πτώση το ΠΑΣΟΚ
10:38
Το Denza Z είναι ένα κινεζικό, ηλεκτρικό supercar με 1.604 ίππους
10:28
Φονική πυρκαγιά στην Ισπανία: Συνεχίζεται η μάχη των πυροσβεστών - Δυσοίωνη πρόβλεψη για την Ευρώπη
10:17