DEV CATEGORY

Λεωνίδας Σπυρόπουλος (Καλάβρυτα): Τα χιονοδρομικά κέντρα δίνουν ζωή και ανάπτυξη στην περιφέρεια

Λεωνίδας Σπυρόπουλος (Καλάβρυτα): Τα χιονοδρομικά κέντρα δίνουν ζωή και ανάπτυξη στην περιφέρεια

 «Τα χιονοδρομικά κέντρα δεν πρέπει να τα βλέπουμε μόνο στο πλαίσιο της λειτουργίας μιας οποιασδήποτε επιχείρησης γιατί πέρα από τις θέσεις εργασίας που δίνουν, ενισχύουν την οικονομική ζωή σε μια ολόκληρη περιοχή», λέει στο CNN Greece o κ. Λεωνίδας Σπυρόπουλος, γενικός διευθυντής του χιονοδρομικού κέντρου Καλαβρύτων.

Κάθε χρόνο επισκέπτονται τα Καλάβρυτα περίπου 55.000 χιονοδρόμοι, άνθρωποι δηλαδή που κάνουν χρήση των χιονοδρομικών εγκαταστάσεων του κέντρου και από 100.000 έως 150.000 επισκέπτες, που κάνουν χρήση των υπολοίπων εγκαταστάσεων.

Η κίνηση είναι αυξημένη τις ημέρες που έχει πολύ χιόνι το κέντρο, λέει ο κ. Σπυρόπουλος, αν και γενικά η χώρα δεν έχει πολλά χιόνια τα τελευταία χρόνια. Αυτό ωστόσο δεν τον ανησυχεί ιδιαίτερα γιατί όπως λέει είναι ένα περιοδικό φαινόμενο το οποίο έρχεται και φεύγει με κάποια συχνότητα. “Και πριν δέκα χρόνια επίσης δεν είχαμε πολύ χιόνι και αυτό δεν μας ανησυχεί τόσο.”

Όπως λέει ο κ. Σπυρόπουλος, το χιονοδρομικό των Καλαβρύτων έχει στενή συνεργασία με τις υπόλοιπες επιχειρήσεις της περιοχής με σκοπό τη δημιουργία ολοκληρωμένων πακέτων στα οποία ο τουρίστας μπορεί να εντάξει πέρα από την διανυκτέρευσή του και άλλες υπηρεσίες. Και μάλιστα όλο αυτό το πακέτο είναι διαθέσιμο μέσω ενός on line συστήματος που λειτουργεί σε όλες τις συσκευές (υπολογιστές τάμπλετ, κινητά). Το σύστημα αυτό διευκολύνει πολύ τον πελάτη που μπορεί εκ των προτέρων να υπολογίσει το κόστος του ταξιδιού του και να επιλέξει χωρίς να είναι αναγκασμένος να ψάχνει σε πολλές διαφορετικές πηγές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ