SPONSORED DIGITAL WORKPLACE

Πώς οι ανάγκες κάθε επιχείρησης καθορίζουν τα laptops και αξεσουάρ για την τηλεργασία

Πώς οι ανάγκες κάθε επιχείρησης καθορίζουν τα laptops και αξεσουάρ για την τηλεργασία

Η τηλεργασία ήρθε για να μείνει υποστηρίζουν πολλοί αναλυτές και αποδίδουν στα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού το γεγονός ότι οι επιχειρήσεις είδαν ότι το συγκεκριμένο μοντέλο εργασίας είναι εφικτό και παραγωγικό. Η πραγματικότητα είναι πως το μοντέλο της τηλεργασίας και γενικότερα της εργασίας εξ αποστάσεως ήταν εφικτό εδώ και αρκετό καιρό. Και αυτό επειδή ο εξοπλισμός σε επίπεδο φορητών υπολογιστών, οθονών, αλλά και των υπόλοιπων απαραίτητων αξεσουάρ που να υποστηρίζει την τηλεργασία ήδη υπήρχε από αρκετούς κατασκευαστές, με την Dell Technologies, πάντως, να είναι στην πρωτοπορία του συγκεκριμένου μοντέλου όντας η εταιρεία που ουσιαστικά καθιέρωσε και υποστήριξε την έννοια του «ψηφιακού νομά» (digital nomad).

Την πλήρη γκάμα των προϊόντων και υπηρεσιών της Dell μπορεί να τη δει κανείς στα δύο Dell Exclusive Stores σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, όπως και στο site www.exclusivestore.gr, όμως, αυτό που πρέπει να προσέξουν οι επιχειρήσεις είναι να επιλέξουν εξοπλισμό που να ταιριάζει στις δικές τους ανάγκες. Με τον γενικό κανόνα να είναι πως ένας ψηφιακός νομάς αναζητεί μοντέλα που προσφέρουν φορητότητα, ασφάλεια, επεκτασιμότητα και εξαιρετικές οθόνες που δεν κουράζουν τα μάτια.

Για παράδειγμα, μία μικρή επιχείρηση μπορεί να καλύψει τις ανάγκες της με ένα μοντέλο της σειράς Vostro, όπως είναι το Vostro 3591 ή το Vostro 5401. Το πρώτο είναι ένας φορητός υπολογιστής με οθόνη 15,6 ιντσών που δίνει έμφαση στην ασφάλεια, τις επιδόσεις χάρη στους επεξεργαστές 10ης γενιάς Intel Core αλλά και λειτουργίες όπως το Dell Mobile Connect (DMC), το οποίο επιτρέπει τη σύνδεση με το smartphone του χρήστη. Αυτό σημαίνει πρακτικά πως ο τελευταίος μπορεί να βλέπει τις ειδοποιήσεις για τις κλήσεις, τα μηνύματα του αλλά και άλλες εφαρμογές απευθείας στον φορητό υπολογιστή του ώστε να εστιάζει σε μία οθόνη.

Για ακόμη μεγαλύτερη φορητότητα, ο Vostro 5401 είναι στις 14 ίντσες οθόνη, έχει ανθεκτική σχεδίαση και εδώ έχουμε προηγμένα χαρακτηριστικά ασφάλειας όπως το κάλυμμα προστασίας ιδιωτικότητας της κάμερας web αλλά και επεξεργαστές Intel Core 10ης γενιάς. Συν την έξυπνη θερμική διαχείριση που κρατά χαμηλά τη θερμοκρασία. Γενικώς, η σειρά Vostro έχει σχεδιαστεί με γνώμονα την μεγαλύτερη ευχρηστία ακόμη και σε τομείς όπως είναι η πιο άνετη πληκτρολόγηση.

Μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις

Για μεγαλύτερου μεγέθους επιχειρήσεις, η σειρά Latitude, με μοντέλα όπως το Latitude 3500 είναι μία εξαιρετική πρόταση, λόγω ορισμένων επιπλέον χαρακτηριστικών και εφαρμογών που προσφέρουν μεγαλύτερη ευκολία κατά τη διάρκεια της εργασίας.

Μία τέτοια είναι το Dell Optimizer, μία εφαρμογή τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ) που μαθαίνει πώς εργάζεται ο κάθε χρήστης και προσαρμόζεται στο στυλ του! Μία άλλη είναι το ExpressResponse, επίσης μία ΑΙ εφαρμογή που χάρη και στην τεχνολογία Intel Adaptix προσαρμόζει τα επίπεδα απόδοσης με βάση που τα χρειάζεται ο χρήστης.

Όπως, επίσης, υπάρχει και το ExpressCharge, το οποίο χάρη και εδώ στην τεχνητή νοημοσύνη, βελτιώνει την απόδοση της μπαταρίας προσαρμόζοντάς τη στα τυπικά μοτίβα κατανάλωσης ενέργειας και φόρτισης του χρήστη. Για παράδειγμα, με το ExpressCharge Boost εξασφαλίζετε φόρτιση 35% σε περίπου 20 λεπτά. Υπάρχει περισσότερος διαθέσιμος χρόνος; Το ExpressCharge θα φορτίσει αυτόματα τον υπολογιστή έως το 80% σε μία ώρα. Αν δεν μπορεί ο χρήστης να φορτίσει άμεσα το σύστημά του, τότε το Dell Optimizer θα προσαρμόσει έξυπνα τις ρυθμίσεις για εξοικονόμηση πόρων.

Και επειδή ένα μεγάλο ζήτημα με τις τηλεδιασκέψεις είναι και ο ήχος το Intelligent Audio του Dell Optimizer ρυθμίζει αυτόματα το σύστημά προσαρμόζοντας τον θόρυβο του περιβάλλοντος και την ένταση της ομιλίας και βελτιώνοντας τη συνολική εμπειρία ήχου.

Υψηλές απαιτήσεις

Υπάρχουν, βέβαια, και επιχειρήσεις με ιδιαίτερες απαιτήσεις, όπως αυτές όπου εργάζονται μηχανικοί και graphic designers. Εκεί, η προτεινόμενη λύση είναι ένα mobile workstation όπως τα Precision 5550 & 5750.

Οι λόγοι έχουν να κάνουν με χαρακτηριστικά όπως το μεγάλο touchpad που προσφέρει μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων τη νέα σχεδίαση του πληκτρολογίου και τα χαμηλά επίπεδα μπλε φωτός. Η έξυπνη θερμική διαχείριση είναι ένα ακόμη συν όπως και το ExpressSign-in για γρήγορη και ασφαλή σύνδεση. Επιπλέον, η κάμερα βρίσκεται στο επίπεδο των ματιών του χρήστη βελτιώνοντας πολύ το αποτέλεσμα όσον αφορά στις βιντεοκλήσεις.

Τι άλλο υπάρχει;

Πέραν των φορητών υπολογιστών, όμως, υπάρχουν και αρκετά ακόμη προϊόντα της Dell που μπορούν να φανούν χρήσιμα σε μία επιχείρηση που στρέφεται προς την τηλεργασία. Όπως είναι, για παράδειγμα, οι επιτραπέζιοι υπολογιστές της σειράς Optiplex με εξαιρετικά μικρό μέγεθος. Τόσο μικρό που μπορούν να μεταφερθούν εξαιρετικά εύκολα και γήργορα και να συνδεθούν στην οθόνη του σπιτιού. Σημειωτέον πως η Dell διαθέτει μία μεγάλη γκάμα από οθόνες, όπου είναι προτιμότερο να επιλέξει κανείς μία οθόνη από 24 ίντσες και άνω για μεγαλύτερη ευκρίνεια. Για όσους θέλουν να έχουν μία μεγάλη οθόνη και να συνδέουν εκεί το laptop τους συνίσταται η χρήση ενός docking station που προσφέρει μεγαλύτερες δυνατότητες συνδεσιμότητας και επεκτασιμότητας.

Ένα άλλο ενδιαφέρον αξεσουάρ πολύ χρήσιμο για τα video calls, ιδίως για όσους θέλουν να έχουν μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων είναι το Dell Adapter Mobile Speakerphone, ένα φορητό ηχείο που κυριολεκτικά λύνει τα χέρια όσων το χρησιμοποιούν.

Τέλος, η Dell προσφέρει και ορισμένες σημαντικές και εξαιρετικές χρήσιμες υπηρεσίες. Όπως το ProSupport Plus, το οποίο δίνει ανά πάσα στιγμή πρόσβαση κατά προτεραιότητα σε υποστήριξη από ειδικούς, με προγνωστικές αναλύσεις (μέσω της τεχνολογίας SupportAssist2) και κάλυψη ζημιών για πτώσεις, υγρά, υπερτάσεις κ.ά.

Όπως, επίσης, η Dell προσφέρει την υπηρεσία κάλυψης για τυχαίες ζημιές. Με την υπηρεσία αυτή καλύπτονται οι ακούσιες ζημιές από πτώσεις, υγρά, υπερτάσεις και θραύσεις, ελαχιστοποιώντας έτσι τον χαμένο χρόνο λόγω διακοπών λειτουργίας. Γιατί το ζητούμενο σε αυτό το νέο μοντέλο εργασίας είναι και να μην υπάρχει σχεδόν καθόλου χαμένος χρόνος και να μπορέσει μία εταιρεία να λειτουργεί χωρίς προβλήματα οπουδήποτε και αν βρίσκονται οι εργαζόμενοι της.