DIGITAL WORKPLACE

Η αναβάθμιση που χρειάζονται τα γραφεία των επιχειρήσεων για την τηλεργασία

Η αναβάθμιση που χρειάζονται τα γραφεία των επιχειρήσεων για την τηλεργασία

Για τους περισσότερους, η βασική αλλαγή που έφερε η πανδημία του κορωνοϊού είναι η στροφή στο μοντέλο της τηλεργασίας. Σίγουρα πρόκειται για μία μεγάλη αλλαγή που έχει ως αποτέλεσμα ένας σημαντικός αριθμός στελεχών να εργάζεται από το σπίτι τους. Υπάρχει, όμως, μία ενδιαφέρουσα αλλαγή, η οποία θα μας απασχολήσει τα επόμενα χρόνια: ο σημαντικός περιορισμός των επαγγελματικών ταξιδιών.

Ο συνδυασμός αυτών των δύο προαναφερθέντων αλλαγών έχει φέρει στο προσκήνιο τις τηλεδιασκέψεις με τα conference calls να αποτελούν πλέον βασικό κομμάτι της καθημερινότητας των εργαζομένων. Όμως, αυτές οι αλλαγές δεν σημαίνει ότι τα γραφεία της επιχείρησης δεν συνεχίζουν να έχουν το ρόλο τους. Απλά, οι επιχειρήσεις καλούνται να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα που θέλει τις συσκέψεις και τα conference calls να είναι πολύ πιο «συνεργατικά» και γι’ αυτό το λόγο χρειάζονται «έξυπνες» λύσεις, προκειμένου οι συσκέψεις με εργαζόμενους και συνεργάτες που μπορεί να βρίσκονται και εκτός Ελλάδος να γίνουν όσον το δυνατόν πιο παραγωγικές.

Ένα σημείο των εγκαταστάσεων μίας επιχείρησης που χρήζει αναβάθμισης δεν είναι άλλο από τις αίθουσες συσκέψεων και συναντήσεων. Στα meeting rooms της εποχής του Covid19, η οθόνη γίνεται απαραίτητο στοιχείο και πρέπει να καλύπτει συγκεκριμένες απαιτήσεις. Όπως, για παράδειγμα, το μέγεθος της που πρέπει να είναι αρκετά μεγάλο φθάνοντας σε ορισμένες περιπτώσεις να απαιτείται ένα video wall με ανάλυση 8K, αντίστοιχο με αυτό που προσφέρουν αρκετά από τα μοντέλα της Samsung.

H Samsung είναι από τους κατασκευαστές που δίνει ιδιαίτερη προσοχή στην κατηγορία της οπτικής απεικόνισης και προβολής με τις digital signage υπηρεσίες της να θεωρούνται εκ των κορυφαίων παγκοσμίως.

Οι λύσεις του κορεατικού κολοσσού καλύπτουν πρακτικά όλες τις ανάγκες με οθόνες που προσφέρουν εξαιρετικά υψηλή ανάλυση, ενώ έρχονται σε διαφορετικά μεγέθη, ένα άλλο στοιχείο που χρήζει προσοχής. Επιπλέον, διαθέτουν εύκολη συνδεσιμότητα προκειμένου να μπορούν να διασυνδεθούν με τις εφαρμογές και τους υπολογιστές των ανθρώπων που συμμετέχουν σε μία τηλεδιάσκεψη. Σημειωτέον πως η Samsung συνεργάζεται με κορυφαίους παρόχους λύσεων τηλεδιάσκεψης, όπως είναι η Cisco, προκειμένου οι οθόνες της να αξιοποιούν όσο το δυνατόν περισσότερο τα χαρακτηριστικά εφαρμογών όπως είναι το Webex.

Μεγαλύτερη διαδραστικότητα

Εκεί, όμως, που τα πράγματα γίνονται πολύ πιο ενδιαφέροντα είναι όταν η οθόνη γίνεται διαδραστική. Οι οθόνες αφής έχουν αρκετά πλεονεκτήματα, αλλά όταν μπορεί ένας συμμετέχων σε μία σύσκεψη να γράφει ή να σχεδιάζει κάτι πάνω σε μία οθόνη, όπως μπορεί να συμβεί σε αρκετά μοντέλα της Samsung, και το αποτέλεσμα να το βλέπει κάποιος/α στην άλλη «άκρη» μίας τηλεδιάσκεψης, τότε το επίπεδο της συνεργασίας ανεβαίνει.

Αυτό υπόσχεται η διαδραστική οθόνη Samsung FLIP η οποία πέρα από το γεγονός πως μπορεί να αλλάξει θέση από οριζόντια σε κάθετη, διαθέτει ένα πλήθος λειτουργιών που υποστηρίζουν την αύξηση της παραγωγικότητας. Για παράδειγμα μπορεί κάποιος να γράψει ή να σχεδιάσει πάνω στην οθόνη όπως θα έκανε σε ένα flipchart και όλο το περιεχόμενο αυτό να το σώσει μέσα στην οθόνη για να το προβάλει κάποια άλλη στιγμή, μπορεί να το τπικοινωνήσει μέσω email σε ένα πλήθος παραληπτών, να προβάλει μια παρουσίαση πάνω στην οθόνη συνδεδεμένος ασύρματα μέσω του κινητού του τηλεφώνου ή του tablet κ.α..

Γενικότερα, οι συσκέψεις και οι παρουσιάσεις σε πελάτες αλλάζουν άρδην λόγω των νέων μοντέλων λειτουργίας και τα εταιρικά γραφεία καλούνται να προσαρμοστούν. Αν και σε ορισμένες περιπτώσεις, οι νέες λύσεις δεν αποτελούν απλά ένα υποκατάστατο αλλά μία σημαντική αναβάθμιση που οδηγεί σε ενίσχυση της παραγωγικότητας.