DIGITAL WORKPLACE

Τι καλούνται να προσέξουν οι επιχειρήσεις στον εξοπλισμό για τα γραφεία τους

Τι καλούνται να προσέξουν οι επιχειρήσεις στον εξοπλισμό για τα γραφεία τους

Στο μοντέλο της τηλεργασίας, ο εξοπλισμός που χρησιμοποιούν οι εργαζόμενοι όταν βρίσκονται εκτός των γραφείων της εταιρείας είναι ένα πολύ σημαντικό ζήτημα. Ταυτόχρονα, όμως, έχει μεγάλη σημασία και η ίδια η επιχείρηση να έχει προχωρήσει σε κάποιες κινήσεις όσον αφορά στον εξοπλισμό που χρησιμοποιεί εντός των γραφείων της, προκειμένου να διευκολύνει την επικοινωνία όσων εργάζονται από εκεί με εκείνους οι οποίος εργάζονται εξ αποστάσεως.

Για παράδειγμα, ένα υψηλής ποιότητας σύστημα τηλεδιάσκεψης εγκατεστημένο στις αίθουσες συσκέψεων μπορεί να διευκολύνει σε μεγάλο βαθμό τη συνεργασία μεταξύ των εργαζομένων και των στελεχών της επιχείρησης. Αντίστοιχα, η αξιοποίηση της νέας γενιάς οθονών που διαθέτουν χαρακτηριστικά όπως η αφή, η δυνατότητα για σημειώσεις πάνω στην οθόνη και άλλες δυνατότητες, αποδεικνύονται εξαιρετικά χρήσιμες σε μία σύσκεψη.

Γενικότερα, οι επιχειρήσεις θα πρέπει να δώσουν έμφαση στις υποδομές που έχουν στα γραφεία τους, ώστε να είναι εύκολο για τους εργαζόμενους όταν πηγαίνουν στο γραφείο -έστω και για μερικές ώρες κατά τη διάρκεια της εβδομάδας- να μπορούν να συνδεθούν γρήγορα και να είναι περισσότερο παραγωγικοί. Ακόμη και ένα καλό μηχάνημα εκτύπωσης μπορεί να συνεισφέρει σε αυτή την αύξηση της παραγωγικότητας.

Επίσης, ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί και στις εφαρμογές που επιλέγει η επιχείρηση. Το cloud αποτελεί την προφανή λύση για μεγαλύτερη ταχύτητα πρόσβασης σε αρχεία και δεδομένα από οπουδήποτε, όπως και για καλύτερο επίπεδο ευελιξίας. Σημειωτέον πως οι cloud υποδομές δεν περιορίζονται στη σουίτα εφαρμογών γραφείου, αλλά επεκτείνονται και σε λογισμικό συνεργασίας ακόμη και στο contact center που χρησιμοποιεί μία επιχείρηση. Πολύ απλά διότι το ζητούμενο για μία επιχείρηση που θέλει να αξιοποιήσει το remote working, είναι να μπορεί να λειτουργήσει από οπουδήποτε και αν βρίσκονται οι εργαζόμενοι της.