CNN

Ακυρώνουν τις διακοπές τους υπό το φόβο του θανατηφόρου ιού Ζίκα

Ακυρώνουν τις διακοπές τους υπό το φόβο του θανατηφόρου ιού Ζίκα
REUTERS/Josue Decavele

Η ανησυχία για τον ιό Ζίκα που μεταδίδεται από τα κουνούπια έχει αρχίσει να επηρεάζει τα ταξίδια στις χώρες της Αμερικής.

Έτσι, ταξιδιώτες και ζευγάρια που περιμένουν παιδί, έγραψαν στα social media για να εκφράσουν τις ανησυχίες τους σχετικά με τις επισκέψεις τους σε χώρες που ενδέχεται να επηρεαστούν από τον Ζίκα, μετά την προειδοποίηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας πως ο ιός είναι πολύ πιθανόν να εξαπλωθεί στις περισσότερες χώρες της Αμερικής, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.

Ένας χρήστης του Twitter, ο Τίτο (@FaustoRiver5), δήλωσε ότι ο ιός επηρέασε τα σχέδια του για το ταξίδι του στην Κόστα Ρίκα.«Ανάθεμα σε Ζίκα. Θαλάσσωσες το ταξίδι μου στην Κόστα Ρίκα» έγραψε.

Ο Καναδάς και η Χιλή είναι η μόνες χώρες τις Αμερικής που δεν αναμένεται να φτάσει ο ιός σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Αρκετοί χρήστες του Twitter θρήνησαν τις χαμένες τους διακοπές και το γεγονός ότι δεν δικαιούνται να πάρουν τα χρήματά τους πίσω από τα τουριστικά πρακτορεία.

Ο Πριβέτ (Stu Privett), ειδικός στα συστήματα Ανθρωπίνου Δυναμικού στο Royal College of Nursing στο Λονδίνο, έγραψε ότι ο ίδιος αναγκάστηκε να ακυρώσει το ταξίδι του στα νησιά Μπαρμπέϊντος. Σχεδίαζε να πάει με την σύζυγό του η οποία βρίσκεται στο πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης της. Ο Πριβέτ είπε ότι δεν μπόρεσε να πάρει τα χρήματά του πίσω από το ταξιδιωτικό πρακτορείο.

Το πρακτορείο του είπε ότι είναι επιλογή του να μην πάει στο ταξίδι και ο ίδιος δηλώνει στο Reuters, ότι σε αυτή την περίπτωση απλά θα χάσει όσα χρήματα έχει δώσει για το ταξίδι. Πάντως τελικά το πρακτορείο ενημέρωσε πως θα εξετάσει το αίτημα του.

Ένας άλλος χρήστης του Twitter, ο Mitch Svor (AzSvor), έγραψε στην American Airlines σχετικά με μια πιθανή επιστροφή των χρημάτων του για ένα προγραμματισμένο ταξίδι σε χώρα που έχει χτυπηθεί από τον ιό Ζίκα: « Η γυναίκα μου είναι έγκυος και έχουμε ενημερωθεί από το γιατρό της να μην πετάξουμε προς περιοχές που υπάρχει έξαρση του Ζίκα. Είστε σε θέση να επιστρέψετε πίσω τα χρήματα του ναύλου μας; "

Η American Airlines απάντησε, "Αυτή τη στιγμή, πραγματοποιούμε επιστροφή χρημάτων για πτήσεις προς Έλ Σαλβαδόρ / Ονδούρα/ Παναμά / Γουατεμάλα. Εάν αυτός είναι ο προορισμός σας, παρακαλούμε στείλτε μας προσωπικό μήνυμα για περισσότερες λεπτομέρειες."

Καθώς το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων συνεχίζει να προσθέτει χώρες στον κατάλογο των επηρεαζόμενων προορισμών, επίσης χρησιμοποιεί το Twitter ως πλατφόρμα για να ενημερώσουν για τον ιό. Ο Λογαριασμός του Twitter των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων προειδοποίησε τους ταξιδιώτες να «εξετάζεται το ενδεχόμενο αναβολής στα ταξίδια σε περιοχές συνεχιζόμενης μετάδοσης του ιού Ζήκα."

Διαβάστε ακόμα:

Συναγερμός στη Βραζιλία ενόψει καρναβαλιού για τον Ζίκα, τον ιό των κουνουπιών

Ζίκα: Ο νέος θανατηφόρος ιός

ΔΗΜΟΦΙΛΗ