CNN

Πολιτική θύελλα για την απάντηση της Θάνου - Σκληρές ανακοινώσεις από ΝΔ και Ποτάμι

Πολιτική θύελλα για την απάντηση της Θάνου - Σκληρές ανακοινώσεις από ΝΔ και Ποτάμι
EUROKINISSI-ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ/Φωτογραφία αρχείου

Οργισμένη απάντηση σε όσους την κατηγορούν για τον... διορισμό της στη θέση της προϊσταμένης του Νομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, έδωσε η πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου, ασκώντας δριμεία κριτική στη Νέα Δημοκρατία.

«Κανείς δεν δικαιούται να καταλογίζει "συναλλαγή ή πελατειακή σχέση" μεταξύ εμού και της κυβέρνησης γιατί τις υπηρεσίες μου αυτές τις παρέχω χωρία καμία αμοιβή», δήλωσε συγκεκριμένα σε ραδιοφωνική της συνέντευξη στον Alpha 98.9 η κα. Θάνου.

Περνώντας στην αντεπίθεση η πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου, συμπλήρωσε ότι «οι μόνες αποδοχές που θα έχω είναι η σύνταξή μου από το δικαστικό σώμα, οι οποίες είναι λίγο πάνω από τις 2.000 ευρώ μηνιαίως. Θεωρώ ότι είναι μεγάλη ανοησία από αυτούς που το είπαν. Τους ενοχλεί ή τους φοβίζει αυτή η συνεργασία, επειδή απέδειξα ότι πιστεύω στην μάχη κατά της διαπλοκής και της διαφθοράς».

Παράλληλα, η κα. Θάνου καταλόγισε «ανειλικρίνεια και δήθεν αγωνία» στα πολιτικά κόμματα εξαπολύοντας επίθεση στη Νέα Δημοκρατία, λέγοντας πως «θεωρώ ότι ορισμένοι εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων δεν δικαιούνται να κάνουν αυτή την κριτική. Είναι τελείως ανειλικρινής η κριτική αυτή που κάνουν. Το κόμμα της ΝΔ δεν μπορεί τώρα αιφνιδίως να βγαίνει και να λέει ότι δήθεν αγωνιά γιατί κινδυνεύει η Δημοκρατία από το ότι η Θάνου διορίστηκε στο νομικό γραφείο του πρωθυπουργού όταν όλος ο νομικός κόσμος γνωρίζει ότι ο νομικός σύμβουλος του κ. Μητσοτάκη είναι ο πρώην πρόεδρος του Συμβουλίου Επικρατείας και πρώην υπηρεσιακός πρωθυπουργός».

Με αιχμές και «καρφιά» η απάντηση της ΝΔ στην Θάνου

Άμεση και ιδιαίτερα αιχμηρή ήταν η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας στις δηλώσεις της Βασιλικής Θάνου.

«Η σύμβουλος του πρωθυπουργού κυρία Θάνου δίνει δείγματα γραφής στον προϊστάμενό της και επιβεβαιώνει τα κριτήρια του διορισμού της με επιθέσεις εναντίον της αξιωματικής αντιπολίτευσης», αναφέρει, σε ανακοίνωσή της, η ΝΔ και προσθέτει:

«Αποδεικνύει ότι προσελήφθη στο Μαξίμου για το ιστορικό της. Ιστορικό που δείχνει πόσο υπονομευτικά προς τη Δικαιοσύνη και υποστηρικτικά προς την κυβέρνηση έχει δράσει. 'Αξια τα οδοιπορικά της... ».

Σκληρή ανακοίνωση από το Ποτάμι στην Β. Θάνου

Τα όσα δήλωσε νωρίτερα η πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου, σχολίασε και το Ποτάμι. Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση του Ποταμιού.

"Η κυρία Θάνου λέει ότι «ουδείς δικαιούται να καταλογίζει συναλλαγή ή πελατειακή σχέση μεταξύ της ίδιας και της κυβέρνησης». Πώς να μη συμβαίνει αυτό όταν η ανάδειξή της στη θέση της Προέδρου του Αρείου Πάγου ήταν κυβερνητική επιλογή, όταν λειτούργησε ως κυβερνητικός υποστηρικτής κι όταν την επομένη της συνταξιοδότησή της και ύστερα από την γενική κατακραυγή δεν παρατάθηκε η παραμονή της στο δικαστικό σώμα, διορίστηκε επικεφαλής του Νομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού; Όλα αυτά τι δείχνουν;

Δεν δείχνουν πολιτική συναλλαγή και πελατειακή σχέση και μάλιστα όταν η κυρία Θάνου ήταν εν ενεργεία Πρόεδρος του Αρείου Πάγου; Γιατί κανείς δεν πιστεύει ότι η συμφωνία έκλεισε τις λίγες μέρες που μεσολάβησαν από την αποχώρησή της. Ο δικαστής όχι μόνο πρέπει να είναι ανεξάρτητος, αλλά πρέπει να φροντίζει να το δείχνει κιόλας".

ΔΗΜΟΦΙΛΗ