ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Τροπολογία Κουντουρά-Δανέλλη»: Έτοιμοι να παραιτηθούν Μεϊμαράκης και Ασημακοπούλου

«Τροπολογία Κουντουρά-Δανέλλη»: Έτοιμοι να παραιτηθούν Μεϊμαράκης και Ασημακοπούλου
EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ & EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Την πρόθεσή τους να παραιτηθούν από βουλευτές και να μην κάνουν χρήση της «τροπολογίας Κουντουρά - Δανέλλη» εξέφρασαν οι Ευάγγελος Μεϊμαράκης και η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου. Η εν λόγω τροπολογία ψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής. Στην ονομαστική ψηφοφορία που διεξήχθη ύστερα από αίτημα της ΔΗΣΥ, 148 βουλευτές είπαν «ναι», 105 «όχι», ενώ 4 δήλωσαν «παρών». 

Μιλώντας σε συνομιλητές του, ο κ. Μεϊμαράκης φέρεται να δήλωσε πως έχει κατ’ επανάληψη μιλήσει για την ηθική στην πολιτική και τους άγραφους κανόνες.

«Ως εκ τούτου δεν θα κάνω χρήση της διάταξης που καταργεί το ασυμβίβαστο βουλευτή – υποψήφιου ευρωβουλευτή» φέρεται να είπε ο ίδιος.

Σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η κυρία Ασημακοπούλου τονίζει πως «εννοείται ότι δεν μπορείς να καταψηφίζεις μια διάταξη και μετά να τη χρησιμοποιείς» προσθέτοντας πως «αυτό κάνω και τώρα παραμένοντας πιστή στις αρχές και αξίες που ακολούθησα σε όλη μου την πορεία ενασχόλησης με τα κοινά».

Στην ουσία η ρύθμιση του υπουργείου Eσωτερικών στην οποία αναφέρεται ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης είναι φωτογραφική και αφορά στην Έλενα Κουντουρά και τον Σπύρο Δανέλλη, οι οποίοι είναι μεταξύ των έξι ανεξάρτητων βουλευτών που στηρίζουν την κυβέρνηση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ