ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ψηφίστηκε η τροπολογία για το ασυμβίβαστο βουλευτή και υποψηφίου ευρωβουλευτή

Ψηφίστηκε η τροπολογία για το ασυμβίβαστο βουλευτή και υποψηφίου ευρωβουλευτή
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Ψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής η τροπολογία για την άρση του ασυμβίβαστου βουλευτή και υποψήφιου ευρωβουλευτή. Στην ονομαστική ψηφοφορία που διεξήχθη ύστερα από αίτημα της ΔΗΣΥ, 148 βουλευτές είπαν «ναι», 105 «όχι», ενώ 4 δήλωσαν «παρών». 

Της ψήφισης της τροπολογίας προηγήθηκε η ανακοίνωση του επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ Βαγγέλη Μεϊμαράκη –μέσω σχολίου συνεργατών του- ότι δεν θα κάνει χρήση της επίμαχης τροπολογίας που καταργεί το ασυμβίβαστο, ενώ ανάλογου περιεχομένου ήταν και το tweet της βουλευτού της ΝΔ και υποψήφιας ευρωβουλευτού Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου.

Η τροπολογία κατατέθηκε προκειμένου να «διασωθεί» η κυβερνητική πλειοψηφία, καθώς σε διαφορετική περίπτωση παραίτηση της Έλενας Κουντουρά και του Σπύρου Δανέλλη που θα είναι υποψήφιοι για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με τον ΣΥΡΙΖΑ θα σήμαινε αυτομάτως και απώλεια και της δεδηλωμένης. Κι αυτό γιατί εξελέγησαν με άλλα κόμματα, τους ΑΝΕΛ και το Ποτάμι αντίστοιχα και τις έδρες τους θα καταλάμβαναν ο πρώτος επιλαχών του Πάνου Καμμένου στην Α' Αθηνών και ο πρώτος του Ποταμιού στο Ηράκλειο.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας στα «ναι» των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, προστίθενται και εκείνα της Έλενας Κουντουρά, του Σπύρου Δανέλλη, του Τέρενς Κουικ, του Κώστα Ζουράρη, του Βασίλη Κόκκαλη, της Κατερίνας Παπακώστα και του Δημήτρη Καβαδέλλα από την Ένωση Κεντρώων.

Όχι στην τροπολογία είπαν οι ανεξάρτητοι Γιώργος Αμυράς, Σπυρος Λυκούδης, Γρηγόρης Ψαριανός, καθώς και όλοι οι βουλευτές της ΝΔ και της ΔΗΣΥ που ήταν παρόντες στην ψηφοφορία. Τα 4 παρών προήλθαν από τους βουλευτές του ΚΚΕ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ