ΕΚΛΟΓΕΣ

ΣΥΡΙΖΑ: Ποια ονόματα θα ανακοινωθούν και από ποιους αναμένει απαντήσεις

ΣΥΡΙΖΑ: Ποια ονόματα θα ανακοινωθούν και από ποιους αναμένει απαντήσεις
EUROKINISSI

Το δεύτερο μέρος του ευρωψηφοδελτίου θα ανακοινώσει το απόγευμα ο ΣΥΡΙΖΑ μετά το τέλος της Πολιτικής Γραμματείας.

Μετά το στραπάτσο της υπόθεσης Μυρσίνης Λοϊζου, ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε σαφείς οδηγίες στους επιτελείς στο Μέγαρο Μαξίμου και στην Κουμουνδούρου να «περάσουν από κόσκινο» όλα τα ονόματα που βρίσκονται στις λίστες προκειμένου να αποφευχθεί η οποιαδήποτε αρνητική έκπληξη.

Σύμφωνα με πληροφορίες σήμερα πρόκειται να ανακοινωθούν περίπου δεκαπέντε ονόματα, ανάμεσα στα οποία θα βρίσκονται τόσο η κ. Κουντουρά όσο και ο κ. Δανέλλης. Παράλληλα, θα υπάρχουν πρόσωπα από τον χώρο της Κεντροαριστεράς (η κ. Ρεπούση θεωρείται σίγουρη) αλλά και κομματικά στελέχη που έχουν εμπειρία από τις εξελίξεις στον ευρωπαϊκό χώρο.

Στη δεύτερη δεκαπεντάδα θα βρεθούν και πρόσωπα από τον καλλιτεχνικό, τον αθλητικό και τον επιχειρηματικό χώρο, με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να μην ανοίγουν τα χαρτιά τους σχετικά με τα ονόματα που έχουν γραφτεί στο πρόσφατο παρελθόν. Μιλώντας στο CNN Greece, στέλεχος με εμπειρία στα κομματικά σημειώνει ότι «συνήθως τα ονόματα που ακούγονται…καίγονται» και αυτό μάλλον ισχύει για την περίπτωση του Παναγιώτη Γιαννάκη. Παράλληλα, μένει να φανεί τι θα γίνει με τον Πέτρο Κόκκαλη στον οποίο έχει γίνει πρόταση.

Στη σημερινή Πολιτική Γραμματεία, πάντως, αναμένεται να ακουστούν και κριτικές για τον τρόπο λήψης των αποφάσεων σχετικά με τον καταρτισμό της λίστας καθώς φαίνεται ότι η επιτροπή ψηφοδελτίου που είχε οριστεί από την Κεντρική Επιτροπή έχει περισσότερο διακοσμητικό χαρακτήρα.

Τέλος, στη σημερινή συνεδρίαση θα προχωρήσει και η προετοιμασία για την οργάνωση της εκδήλωσης της 6ης Απριλίου κατά την οποία θα παρουσιαστεί το σχήμα ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτικής Συμμαχία με το οποίο θα πορευτεί το κόμμα στις ευρωεκλογές.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ