ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης στα Σεπόλια: Ασφάλεια για τις γειτονιές της Αθήνας

Μητσοτάκης στα Σεπόλια: Ασφάλεια για τις γειτονιές της Αθήνας
EUROKINISSI/ ΓΡ. ΤΥΠΟΥ ΝΔ/ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Στα Σεπόλια βρέθηκε την Τρίτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου συναντήθηκε με πολίτες και επιχειρηματίες, διαπιστώνοντας πως η περιοχή «έχει αφεθεί στην εγκληματικότητα και στην φτώχεια».

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας περπάτησε στον κεντρικό εμπορικό δρόμο, συνομίλησε με κατοίκους και καταστηματάρχες της περιοχής, οι οποίοι του μετέφεραν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητα τους.

Όπως αναφέρει η Πειραιώς, οι περισσότεροι αναφέρθηκαν στην αυξημένη εγκληματικότητα η οποία πλήττει την τοπική οικονομία και υποβαθμίζει την ποιότητα ζωής των πολιτών. «Μέσα σε λίγα τετράγωνα τέσσερις καταστηματάρχες ανέφεραν στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας ότι έχουν πέσει θύματα κλοπών και διαρρήξεων τους τελευταίους μήνες», σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισκέφθηκε επίσης καφενείο της περιοχής και συνομίλησε με συνταξιούχους, άκουσε τα παράπονά τους για τον ΕΝΦΙΑ και επανέλαβε τη δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας για άμεση μείωσή του κατά 30%.

Επισκεπτόμενος ψητοπωλείο των Σεπολίων και μιλώντας με τον ιδιοκτήτη, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι η ΝΔ θα μειώσει τον ΦΠΑ στην εστίαση στο 13%, αλλά αναμένει και από τους επαγγελματίες του κλάδου να είναι εντάξει με τις υποχρεώσεις τους.

Ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε και τη διαβόητη σιδηροδρομική διάβαση στη συμβολή των οδών Σεπολίων και Κωνσταντινουπόλεως. Εκεί διαπίστωσε ότι το σημείο, όπου πολύ συχνά γίνονται ατυχήματα, είναι επικίνδυνο. Ο φύλακας της διάβασης ζήτησε από τον αρχηγό της ΝΔ να δεσμευθεί για την υπογειοποίηση του τρένου στο συγκεκριμένο σημείο, προκειμένου να μπορούν οι κάτοικοι και τα αυτοκίνητα να διασχίζουν με ασφάλεια τη διάβαση, αλλά και να αναβαθμιστεί αισθητικά η περιοχή.

Μετά το πέρας της επίσκεψης του, ο κ. Μητσοτάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Εδώ, στα Σεπόλια, στο κέντρο της Αθήνας, συνυπάρχει δυστυχώς η φυσική ανασφάλεια με την οικονομική ανασφάλεια. Μια όμορφη παραδοσιακή συνοικία των Αθηνών, οδηγείται στην φτώχεια και την εγκατάλειψη. Το μήνυμα το οποίο άκουσα και σήμερα, εδώ, απ’ τις γειτονιές της Αθήνας είναι ένα: Δεν αντέχουμε άλλο! Την επόμενη ημέρα, η Νέα Δημοκρατία θα εξασφαλίσει ασφάλεια στις γειτονιές της Αθήνας και ανάπτυξη μέσα από τη μείωση των φόρων που θα ξαναδώσει ανάσα στη μικρή και τη μεσαία επιχειρηματικότητα. Και, εδώ, στα Σεπόλια, αξίζουμε καλύτερα και μπορούμε καλύτερα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ