ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μεϊμαράκης: Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θα δρομολογήσει πολιτικές εξελίξεις

Μεϊμαράκης: Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θα δρομολογήσει πολιτικές εξελίξεις
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI/ ΓΡ. ΤΥΠΟΥ ΝΔ/ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

«Στρατεύτηκα σε αυτόν τον αγώνα αποδεχόμενος την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη, επειδή η συμμετοχή μου απαιτεί σταυρό από όλους τους Έλληνες και μπορεί να συσπειρώσει ακόμη περισσότερο τους Νεοδημοκράτες και όχι μόνο απέναντι στην χαλαρή ψήφο, όπως είναι αυτή των ευρωεκλογών», δηλώνει σε συνέντευξή του ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

«Μάχομαι να καταγραφεί η μεγάλη νίκη της ΝΔ, για όσο το δυνατόν μεγαλύτερη διαφορά από το δεύτερο κόμμα. Θέλω να ενεργοποιήσω τους πολίτες, που τα τελευταία χρόνια γύρισαν την πλάτη στην πολιτική».

«Φαίνεται ότι ακόμα ο πρωθυπουργός δεν έχει λάβει τις αποφάσεις του. Αν οι εθνικές εκλογές δεν έχουν γίνει νωρίτερα ή ταυτόχρονα, είναι φυσικό το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών ότι θα δημιουργήσει εξελίξεις», εκτιμά ο κ. Μεϊμαράκης, σχολιάζοντας το κατά πόσο ο ακριβής χρόνος των εθνικών εκλογών καθοριστεί από το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών.

Όπως διευκρινίζει στη συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ και υποψήφιος ευρωβουλευτής, «το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θα αποτελέσει το κεντρικό πολιτικό μήνυμα, που θα δρομολογήσει πολιτικές εξελίξεις ενόψει των εθνικών εκλογών. Γι΄ αυτό πρέπει να καταγραφεί η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη νίκη της ΝΔ».

Ο κ. Μεϊμαράκης τονίζει ακόμα ότι «η πόλωση ως συγκρουσιακή λογική βλάπτει πρώτιστα το εθνικό συμφέρον και διχάζει τους Έλληνες» και δηλώνει την ανησυχία του «για το πολιτικό κλίμα που διαμορφώνεται, με ευθύνη της κυβέρνησης, την προεκλογική περίοδο».

Μιλώντας για την Ευρώπη, ο κ. Μεϊμαράκης υποστηρίζει ότι «διέρχεται περίοδο αποσταθεροποίησης και βαθιάς υπαρξιακής κρίσης» και σημειώνει ότι «χρειάζεται επανεκκίνηση μέσα από μία νέα κοινωνική αντίληψη και περισσότερη αποτελεσματική συνεργασία ώστε να περιφρουρήσει αποτελεσματικά τις κοινές ευρωπαϊκές αξίες».

«Η ευρωπαϊκή ιδέα υπονομεύεται από δυνάμεις και πολιτικές εξουσίες που αντιδρούν σε αλλαγές και μεταρρυθμίσεις. Ακροδεξιές και άλλες δυνάμεις που απεργάζονται τη διάλυση της Ευρώπης, με τις οποίες το ΕΛΚ, η ευρωπαϊκή Κεντροδεξιά, θα ήταν πολιτικά και ιδεολογικά αδύνατον να συμπράξει», επισημαίνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής.

Αναφερόμενος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης δηλώνει ότι «ο σημαντικός και καθοριστικός ρόλος που διαδραμάτισε ο κ. Παυλόπουλος στην κρίση του 2015, έχει αναγνωριστεί και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό».

«Είμαι κατά το αφηγήματος περί "προοδευτικού" Προέδρου Δημοκρατίας. Δεν μπορεί να υπάρχει επιθετικός προσδιορισμός που να δίνει στίγμα στον Πρόεδρο», δηλώνει χαρακτηριστικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ